Premium

Grotere vuurwerkshow in centrum Hilversum bij jaarwisseling, ook autovrije Stationsstaat bepleit en tweede scherm erbij

Grotere vuurwerkshow in centrum Hilversum bij jaarwisseling, ook autovrije Stationsstaat bepleit en tweede scherm erbij
De vuurwerkshow in 2018-2019.
Hilversum

De vuurwerkshow op het Hilversumse Marktplein tijdens de jaarwisseling en het feest daaromheen wordt verbeterd.

De gemeente heeft de afgelopen oud-en-nieuwviering op het plein in het centrum geëvalueerd. Uit die evaluatie zijn wat verbeterpunten naar voren gekomen. Zo was het aftelmoment en de daaropvolgende vuurwerkshow zo’n succes dat de gemeente het feestterrein komend jaar wil uitbreiden.

Er moet meer ruimte komen, zodat nog meer Hilversummers het feest kunnen meemaken. De pyrotechnicus gaat het Marktplein exact uitmeten. Op die manier wil de gemeente ook zien of het plein wel zo goed mogelijk gebruikt wordt. Daarnaast moet de vuurwerkdeskundige er rekening mee houden dat de vuurwerkliefhebbers niet alleen op het plein stonden, maar ook op de Schoolstraat en de Groest. Ook daar moet het vuurwerk goed te zien zijn.

Tweede scherm

Omdat de verwachting is dat er meer mensen naar het eindejaarsfeest komen, moet er een tweede scherm op het Marktplein geplaatst worden. Op die manier kan iedereen alles goed zien. Ook moet er de hele avond in aanloop naar de diverse shows Top 2000-muziek te horen zijn. Hierover zal gepraat worden met Van Rossum Facilities, een bedrijf dat gespecialiseerd is in audiovisuele shows. De keuze voor de muziek in de shows wordt komende jaarwisseling wel ’wat pittiger, wat meer uptempo’, schrijft de gemeente in de evaluatie.

De verkeersveiligheid wordt ook aangepakt. Omdat er meer mensen komen, is het plan om de Stationsstraat tijdelijk af te sluiten. Op die manier hoeven de bezoekers geen rekening te houden met bijvoorbeeld auto’s die voorbij rijden.

Champagnekraam

De champagnekraam van Mout is bij de gemeente in de smaak gevallen. Komende jaarwisseling mag de stand weer ergens op het plein komen te staan, al denkt Hilversum wel aan een andere locatie.

De band voor de kindervuurwerkshow zal verdwijnen. Volgens de gemeente komen mensen vooral voor het vuurwerk en niet voor de muziek voorafgaand.

Lees ook: De állerlaatste minuut op het Marktplein in Hilversum [video]

Meer nieuws uit Gooi