JVC neemt met royale overwinning op Con Zelo de tweede plaats over

Jonard Bernardina schuift 2-0 voorbij doelman Marco Houtenbos van Con Zelo.
© Foto George Stoekenbroek
Julianadorp

JVC deed zondagmiddag goede zaken met de 6-1 overwinning op Con Zelo. De basis voor die ’coup’ werd met drie goals in de eerste achttien minuten gelegd.

Tegenstander Con Zelo, al in bezit van een periodetitel, kon niet in de sterkste opstelling aantreden maar dat was geen excuus voor de abonimabele start met als inzet die tweede plek. Trainer Bas IJsselstijn spaarde zijn team door blunders te bestempelen als ’slechte momenten’. ,,Waarvan JVC wel optimaal profiteerde. Jammer dat we pas vlak voor de pauze tegenscoorden.’’

Al in de derde minuut bracht de goed spelende Per van der Zwet de bal op maat bij Rik Schop, die beheerst de 1-0 scoorde. Acht minuten later speelde Jonard Bernardina zijn bewaker uit voor de 2-0 en toen weer Bernardina, op de steekpass van Kenneth van Oossanen, ondersteboven werd gelopen, verzilverde het ’slachtoffer’ ook de strafschop: 3-0.

Reflex

Van de schrik bekomen en ook wel omdat JVC gas terugnam slaagden de gasten er daarna wel in om in de buurt van JVC-doelman Colin Hondorp te komen. De keeper pakte een inzet van Niels Leegwater, de gevaarlijkste Con Zelo-aanvaller, bekwaam om vervolgens met een fantastische reflex een knappe inzet van weer Leegwater met de voet te keren. De 3-1 kwam toch, maar via een JVC-been. Verdediger Van der Zwet raakte de indraaiende vrij trap van Jacco Molenaar verkeerd.

In de tweede helft deden de bezoekers nog even mee tot Bart Clemens met een ’toverbal’ vanaf de achterlijn voor 4-1 tekende. Daarna opnieuw ’eenrichtingsverkeer’ met zeker nog een handvol kansen waarbij Maiky Raap en Seb van Zanten zich nog trefzeker toonden.

Raap was content met zijn invalbeurt: ,,Ik kan op het moment niet altijd trainen, dus heb ik er vrede mee om vanaf de bank te komen. David Ambriola en ik bliezen als invallers de partij weer leven in maar toen was de buit al binnen. Dat eerste half uur van JVC was echt goed.’’

JVC: Hondorp, Hoogschagen, T. van Zanten, Van der Zwet, Schol, S. van Zanten, Clemens (Raap), Van Oossanen, Rood (Ambriola), Schop, Bernardina (Schoenmakers).

Con Zelo: M. Houtenbos, Roel Smit, Dekker, Wit (Van Dijk), Leijen, Molenaar, Leegwater, S. Houtenbos, G. de Graaf, Ralph Smit (F. Smit), P. de Graaf.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen