Premium

BOL is nog steeds in de race voor de nacompetitie

BOL is nog steeds in de race voor de nacompetitie
Sietse Brandsma kopt de openingstreffer langs Breukelen-doelman Nick Turksma.
© Foto Martin de Haan
Broek op Langedijk

Eigenlijk ging vrijwel iedereen bij BOL ervan uit dat het treffen met FC Breukelen het laatste thuisduel zou zijn van een ongekend debuutseizoen in de eerste klasse. Na de 2-0 overwinning en een misstap van AFC zijn de Langedijkers echter nog steeds in de race voor de derde periodetitel.

,,Dat zou een leuke beloning zijn”, stelt Sietse Brandsma, met twee treffers matchwinnaar voor zijn team. Maar of de selectie van Bart Hoogland er echt op zit te wachten? ,,Het is wel een pittig seizoen geweest. Dus het is ook niet zo erg als we het niet halen. We eindigen in de top vijf. Dat is al heel mooi natuurlijk.”

Twaalf keer won de ploeg uit Broek op Langedijk al dit seizoen. Voor de achtste keer gebeurde dat op eigen veld. En dikverdiend. FC Breukelen is nog niet helemaal veilig, maar werd bijna de volle negentig minuten afgetroefd door de thuisploeg, dat na het zwakke optreden tegen Zuidvogels, vastberaden leek om de competitie voor eigen publiek positief af te sluiten. Dat had met een grotere marge gekund dan de uiteindelijke 2-0, vond ook Brandsma. ,, Alleen op het einde werden zij nog gevaarlijk, maar op dat moment hadden we het al helemaal beslist moeten hebben en met 4-0 of 5-0 moeten staan.”

Twee ballen op de paal en een gevaarlijk schot uit de tweede lijn zorgden inderdaad nog voor een kort offensief van de bezoekers, die er van profiteerden dat BOL iets te vroeg gas terug nam. De dikverdiende overwinning werd zodoende toch over de streep getrokken.

Brandsma had voor rust zijn ploeg op een 1-0 voorsprong gekopt door een corner van Martijn Ton bij de eerste paal binnen te koppen. Na rust tekende hij van dichtbij voor de tweede treffer. Bas Jonker en Ton hadden in de tussentijd grote kansen op meer treffers laten liggen. Breukelen was amper gevaarlijk geworden en moest bovendien al voor rust met tien man verder omdat David van der Veld rood kreeg. Een opmerkelijk en ook dapper besluit van scheidsrechter Kraak. Van der Veld schold immers een ploeggenoot uit, maar de taal die haar daarbij bezigde was van dien aard dat de rode kaart een te billijken beslissing was. Kraak kon daarna weinig meer goed doen bij de bezoekers. Iets wat BOL alleen maar in de kaart speelde.

Bij de 2-0 gaf trainer Hoogland, mogelijk ook bezig aan zijn laatste thuisduel, dan ook een publiekswissel aan topscorer Brandsma en middenvelder Koen Tros. De twee steunpilaren van het team vertrekken aan het einde van het seizoen naar derde divisionist Odin’59. ,,Dat had ik aan het begin van het seizoen echt niet verwacht”, vertelt Tros ,,Maar het seizoen is echt veel beter verlopen dan gedacht. We gingen voor handhaving en nu kun je nog vierde worden en nacompetitie halen.”

BOL is bezig met opvolgers, weten de twee. ,,Mijn vader is voorzitter en Koens vader is er nog meer bij betrokken”, stelt Brandsma lachend. ,,Maar het moeten wel jongens zijn die bij BOL passen natuurlijk”, is Tros duidelijk. ,,Al blijft volgens mij verder iedereen, dus er staat sowieso ook volgend seizoen nog een goed team” aldus Brandsma, die uitkijkt naar de nieuwe stap. ,,Heel veel zin in.” Wanneer een echt afscheid van de twee spelers gepland staat, is mede door een mogelijke periodetitel nu nog even onduidelijk. ,,We laten het wel op ons afkomen.”

BOL - Breukelen 2-0 (1-0). 38. Sietse Brandsma 1-0, 53. Sietse Brandsma 2-0.

BOL: Snoek. M. Molenaar (67. J. Brandsma), Biersteker, Rootlieb, Rijs. R. Molenaar, Schoon, Tros (87. Van Enoo), Jonker, Ton, S. Brandsma (87.Schouwink).

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen