Met twee Nederlandse basketbalstitels op zak terug uit Zwolle naar Den Helder

Met twee Nederlandse basketbalstitels op zak terug uit Zwolle naar Den Helder
Zwolle

Tweemaal klonk zaterdagmiddag in Zwolle het ’We are the champions’ voor het U12- en U18-team van Dozy BV De Helder . Eerstgenoemde won met 49-47 van MBCA en twee uur later werd Lions met 57-38 verslagen door het team van de coaches Laura Kooij en Anna Vicenzetto.

De einduitslag van de U12 wedstrijd vermoedt meer spanning dan er in werkelijkheid was. Tot 16-15 ging het gelijk op, maar halverwege de wedstrijd stond het team van de coaches Linda Karreman en Kim Spaans al met 31-19 voor. Guard Pam Spaans had haar team naar het juiste spoor geleid en Romy Jansen (MVP van de wedstrijd) maakte het karwei af, goed gesteund door hun keihard werkende teamgenoten. In de tweede helft kwam de zege nooit in gevaar.

Tegen Lions nam Den Helder meteen een 10-0 voorsprong, maar daarna werd scoren voor beide teams steeds moeilijker. De Helderse ploeg verdedigde erg goed en stond halverwege met 33-15 voor, met Shelaney Kopra - die vlak voor rust geblesseerd raakte - als aanjager. Daarna leek het nog eventjes spannend te worden en kwam de ploeg uit Landsmeer tot 35-24 terug.

Een rake driepunter van Noah Lewakabessy zorgde voor de bevrijdende score. Het verschil liep eventjes op tot boven de twintig punten, maar meer zat er niet in. Demi Blokker werd MVP en Noa Bax kon onder luid gejuich de beker in ontvangst nemen.

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Meest gelezen