ZCFC speelt zich veilig tegen concurrent

Amsterdam

ZCFC nam zaterdag voldoende afstand van Buiksloot en Kadoelen om niet meer te moeten vrezen voor degradatie. Laatstgenoemde ploeg werd in een rechtstreeks duel met 1-4 verslagen. De Amsterdamse ploegen staan met één wedstrijd te spelen op respectievelijk zeven en vijf punten achterstand.

„We zijn er”, reageerde trainer Willem Zeijlmans opgelucht na de zege op de concurrent. „Bij de ploegen was duidelijk merkbaar dat ze moesten winnen. Wat we vandaag lieten zien was niet groots, maar wel effectief.”

Na een minuut leidden de Zaandammers al met 0-1 dankzij een doelpunt van Brian Meijer. Die voorsprong werd vijf minuten later echter door de Amsterdammers ongedaan gemaakt. „Je zag de verkramping in de ploeg, terwijl we juist moesten blijven voetballen.’’ Maar in de 38e minuut bracht Meijer zijn ploeg opnieuw op voorsprong en vlak voor rust breidde zijn teamgenoot Jacco Munscher de voorsprong verder uit: 1-3. Vervolgens duurde het tot de tachtigste minuut tot Björn Keetbaas de wedstrijd definitief in het slot gooide met de 1-4.

„Een terechte overwinning, wat ook logisch was want wij zijn beter”, aldus Zeijlmans.

Daarmee is de doelstelling voor Zeijlmans behaald. „Het was een lastige start in januari waarin ik wat impopulaire maatregelen heb moeten nemen. Vervolgens was het hard werken, maar dit was het meer dan waard.” Aan de nieuwe trainer Marciano Sleeswijk de taak om volgend seizoen de weg naar boven in te slaan.

Kadoelen-ZCFC 1-4. Doelpunten ZCFC: Meijer (2), Munscher, Keetbaas.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons