Premium

SDO doet nog mee om de titel maar is afhankelijk van de concurrentie

SDO doet nog mee om de titel maar is afhankelijk van de concurrentie
Topscorer Jesse van Huisstede is op weg om SDO vanaf de stip op 1-2 te zetten.
© Foto Johan van der Geest
Hoorn

SDO blijft tot de laatste speeldag meedoen om de titel in de hoofdklasse A van het zondagvoetbal. Waar concurrenten Hoogeveen en DEM onderling met 0-0 gelijkspeelden, wonnen de Bussumers met 1-5 bij Hollandia. Zodoende bracht de formatie van trainer Koen Janssen het verschil met de eerste plek terug tot één punt en zit het op het vinkentouw voor het kampioenschap.

Historie heeft SDO al geschreven. De ploeg won in Hoorn officieus de derde periodetitel, iets waar het voorafgaand aan het seizoen voor zou hebben getekend. „Dat is al uniek voor ons”, sprak trainer Koen Janssen. „We zouden hem nog kunnen mislopen, maar dan moeten wij volgende week met 11-0 verliezen tegen Be Quick 1887. Dat gaat niet gebeuren.” Verliezen komt bij SDO volgende week sowieso niet in het woordenboek voor. Tegen de Noorderlingen zit er voor de Bussumers niets anders op dan te winnen en daarnaast af te wachten hoe het op de andere velden gaat. „Wie weet wat er nog staat te gebeuren. Wij houden er in ieder geval geen rekening mee en denken vooralsnog aan de nacompetitie. Het is zaak om die met een goed gevoel in te gaan. Tweede worden zou ook nog gunstiger zijn, want dan zijn wij in de eerste ronde vrij”, wist de trainer.

Trots

In zijn selectie was de stemming nog niet zo uitgelaten als Janssen had verwacht. „Er wordt vooral gesproken over als en dan, maar wij moeten hier trots op zijn. De jongens verdienen een compliment voor het hele seizoen. Toen wij 43 weken geleden met elkaar begonnen, had niemand kunnen bevroeden dat wij tot de laatste speeldag mee zouden doen om het kampioenschap. Als je dat destijds durfde te voorspellen, werd je voor gek versleten. En geef ze eens ongelijk.”

Hoewel de Amersfoortse trainer geen rekening houdt met de titel, hoopt hij natuurlijk wel op een ontknoping die zijn weerga niet kent. „We moeten eerst zelf maar winnen, maar dromen mag altijd. Ik hoop dat het zo positief voor ons verloopt dat wij ons de dag niet meer kunnen herinneren”, grapt Janssen.

Doelsaldo

In Hoorn werkte SDO in ieder geval flink aan het doelsaldo, al zal het daar vermoedelijk niet op aan gaan komen. Wanneer DEM verliest en Hoogeveen en SDO allebei winnen, zal het doelsaldo voor Hoogeveen van doorslaggevend belang zijn. Dan zullen bij de Bussumers de gedachten nog weleens uitgaan naar de 7-2 nederlaag tegen Achilles 1894 van twee weken geleden. In Hoorn speelde SDO in ieder geval naar behoren en had het in Jesse van Huisstede de belangrijke man. De aanvaller nam vier treffers voor zijn rekening en zette zo zijn doelpuntentotaal op negentien. Met dat aantal is hij nu gedeeld topscorer van de competitie.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen