Premium

Spelers Onze Gezellen zijn te gespannen in duel tegen BSM

Spelers Onze Gezellen zijn te gespannen in duel tegen BSM
Quint Aardenburg gaat onderuit na een botsing met BSM aanvoerder Jan Douwe Box.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Haarlem

Het duurde even voordat BSM zondag het overwicht op het veld ook in de score liet zien. Pas in de tweede helft kwamen de bezoekers los en werd er bij vlagen goed gecombineerd. ,,We hebben terecht gewonnen’’, zei BSM-middenvelder Sem van der Meer na afloop. ,,Vanaf het eerste moment was de tegenstander chaotisch.’’

Toch kwam de thuisploeg in de vijftiende minuut op voorsprong. ,,Ze hadden geen kans gehad en hij (Tim Mensink) schiet de bal mooi op doel’’, keek Van der Meer terug, die een minuut later voor de gelijkmaker tekende. ,,Dat was wel een raar moment. Ik dacht nu moeten we snel de 1-1 maken en kop de bal er ook nog in uit de corner.’’

Na een counter uit een corner scoorde Mats Jansen pas laat in de tweede helft het derde doelpunt van BSM. Een splijtende pass van De Krijger achter de verdediging van Onze Gezellen zorgde ervoor dat Jansen met een lob de te ver voor zijn doel staande keeper kon passeren. Opmerkelijk omdat een paar minuten eerder een doelpunt van Jansen, ook op aangeven van De Krijger, werd afgekeurd.

Het duurde niet lang voordat de thuisploeg iets terug deed. Een kopbal van Creemers, na een voorzet vanaf links, bracht de spanning terug in de wedstrijd.

Het zorgde nog voor een paar hachelijke momenten voor het doel van BSM, dat uiteindelijk in de laatste minuten de eindstand op 2-4 wist te brengen door een doelpunt van Lammerse. Op dat moment stond Onze Gezellen met tien man door een tweede gele kaart van Dekker.

Volgens Onze Gezellen coach Pascal de Wit had BSM terecht gewonnen. ,,De spelers waren te gespannen, ze wisten dat de periodetitel op het spel stond. Dit is dan een te jonge ploeg om te begrijpen dat ze moeten blijven voetballen’’, zei de trainer die wel tevreden was over de inzet van zijn ploeg.

BSM-coach Lennart Loorbach vond dat zijn ploeg bij vlagen mooi combinatiespel op de mat legde. ,,De afgelopen twee jaar heeft het team niet veel gewonnen, je kan dan niet verwachten dat we negentig minuten lang de tegenstander onze wil kunnen opleggen. Toch hebben we periodes dat we goed voetballen en die worden steeds langer’’’, analyseerde Loorbach het spel van zijn ploeg.

,,Het eerste halfuur spelen we het spelletje van Onze Gezellen mee, lange ballen. Het moment dat we daarmee stopten konden we combineren en wonnen wij dik verdiend’’, liet de trainer na afloopvan het duel weten.

Onze Gezellen-BSM 2-4

15. Mensink 1-0, 16. Van der Meer 1-1, 52. De Krijger 1-2, 82. Jansen 1-3, 85. Creemers 2-3, 90+4 Lammerse 2-4.

Onze Gezellen: Heruer; Van der Meer, B. de Groot (‘75 T. de Groot), Handgraaf, Van Wingerden; Holtkamp, Mensink (’18 Luijk), Dekker (90+3 2x geel); Aardenburg, Bouman (’75 Mandala), Creemers.

BSM: Hortensius, Van der Geest (’65 Tol), D. Wiersma, Box (’45 Van der Pol), Janssen; Soetbrood Piccardt (’83 Van der Raad), F. Wiersma, Van der Meer, Jansen; Lammerse, De Krijger.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen