Hovocubo wint ook in tweede duel van FC Marlène en prolongeert de landstitel

Hovocubo wint ook in tweede duel van FC Marlène en prolongeert de landstitel
Hovocubo viert de zesde landstitel uit de clubgeschiedenis.
© Foto HMC
Hoorn

De zaalvoetballers van Hovocubo hebben de landstitel geprolongeerd. De Hoornse ploeg won zaterdagavond ook het tweede duel van de finale tegen FC Marlène. De formatie van trainer Sander van Dijk moest wel heel diep gaan om de buren opnieuw op de knieën te krijgen. Pas in de laatste dertig seconden van de verlenging viel de 4-3.

Twee keer twintig minuten was niet genoeg om tot een winnaar te komen. Dat er toen een 3-3 stand op het scorebord stond, daar mocht vooral Hovocubo niet om mopperen. De ploeg die zeven dagen eerder op vreemde bodem nog afgetekend met 2-7 won, keek nu in eigen huis met nog 9.35 minuten op de klok tegen een achterstand aan van twee treffers: 1-3.

FC Marlène bouwde de buffer van twee op voor rust. De ploeg van trainer Anand Jagdewsing speelde als altijd gedisciplineerd verdedigend om er op de counter vlijmscherp uit te komen. Met treffers van Jabir Hoessein - geholpen door de uitkomende doelman Dave Stet, die over de bal heen maaide - en Nabil Akaazoun resulteerde dit strijdplan in een 0-2 voorsprong.

Hovocubo wist er voor rust niet veel tegenover te stellen. Het had moeite om een gaatje te vinden in de blauwe muur. En vond het deze wel, dan hadden de Heerhugowaarders op tijd een mannetje terug om de bal uit de lege doelmond weg te rammen, geluk dat er naast werd geschoten of een geweldige keeper in Peter Rozenbeek. Toch moest ook hij in de eerste twintig minuten capituleren. Nota bene nadat de goalie de bal losliet scoorde Karim Mossaoui van dichtbij de 1-2.

Na rust was het opnieuw FC Marlène dat als eerste scoorde. De 1-3 van Issy Hamdaoui bleef dus staan tot er nog 9.35 op de klok stond. Toen tekende Yoshua St. Juste voor de 2-3, maar de bezoekers leken die stand vervolgens alsnog over de streep te trekken. Pas toen de laatste minuut al liep, trok Hovocubo de stand gelijk. Van dichtbij was het Mats Velseboer die de 3-3 op het bord schoot.

Het betekende dat er twee keer vijf minuten verlenging bij kwam. Het werden minuten die de slotfase van de uiterst spannende tweede helft deden verbleken. De extra speeltijd stond bol van het aanvallende vuurwerk. En helaas ook van een opstootje, aangewakkerd door Kevin Tromp van Hovocubo en Mo Attaibi van FC Marlène. Toen de banken leegliepen en ook een aantal supporters het veld opkwam leek de vlam in de pan te slaan, maar uiteindelijk liep het af met een sisser én twee gele kaarten voor de aanstichters van het akkefietje.

Het tweede deel van de verlenging leek zonder score te blijven, maar opnieuw sloeg Velseboer toe in de laatste minuut. Met nog 35 seconden op de klok schoot de international de winnende 4-3 op het bord. Het betekent de zesde landstitel voor Hovocubo. Voor FC Marlène blijft de teller voorlopig op drie kampioenschappen staan.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons