Premium

Huizen heeft grote plannen met eigen jeugdopleiding: ’Deze club is echt een slapende reus’

Voorzitter Gerlinde Podt en de nieuwe hoofd jeugdopleiding Ferry Hendrikse hebben grootste plannen met de jeugd van Huizen.
© Foto Studio Kastermans/Alexander Marks
Huizen

Speelde Huizen twee jaar terug nog derde divisie, na twee degradaties op rij komt het dit jaar uit in de eerste klasse, waarin het een vrij anoniem seizoen kent. Het verval van de club heeft de beleidsbepalers doen beseffen dat ze het over een andere boeg moeten gooien.

Eén man in de huidige selectie maakte de absolute glorietijd van de club nog mee. Trainer Arnold Klein stond op het middenveld van de Huizers toen die in 2003 landskampioen bij de amateurs werden. Sindsdien ging het op en af, maar toonaangevend in het amateurvoetbal werd Huizen nooit meer. De illusie dat ze die positie weer kunnen heroveren, hebben ze op De Wolfskamer niet. Daarvoor is het ’landschap’ te veel veranderd: de (landelijke) tweede divisie van nu - praktisch profvoetbal - is niet meer te vergelijken met de (zes regionale) hoofdklassen van toen. En de tijd dat bij Huizen het spelersbudget grenzeloos leek te zijn, is eveneens voorbij. En dus moet je creatief zijn om in ieder geval weer de aansluiting met de (sub)top van het amateurvoetbal te vinden.

Meer nieuws uit Sport Gooi