Premium

Jong Volendam op drempel van tweede divisie: ’Extra scherp door de spanning’

Jong Volendam op drempel van tweede divisie: ’Extra scherp door de spanning’
Jong Volendam-speler Max Veerman aan de bal tegen JVC Cuijk eerder dit seizoen.
© Foto Orange Pictures/Danny Ploegaert
Derde divisie zondag.

De spanning is om te snijden in de derde divisie zondag. Jong FC Volendam voert de ranglijst aan en kan komende zondag kampioen worden. Naaste belager TEC, dat slechts een punt minder heeft, moet dan echter wel schade oplopen. Daarnaast moet de beloftenploeg van trainer Johan Steur zelf ook nog winnen van nummer drie OFC. Iets dat volgens Max Veerman makkelijker gezegd dan gedaan is.

„Ik vind OFC een van de beste ploegen in de derde divisie”, stelt de aanvallende middenvelder van FC Volendam. „We hadden het in de vorige wedstrijd erg lastig met die ploeg. OFC had het verdedigend heel goed staan en daar moesten wij maar doorheen zien te spelen. We wonnen uiteindelijk met 1-3, maar dat ging lang niet vanzelf.”

De twintigjarige Volendammer verwacht komende zondag opnieuw een lastige ontmoeting met de Oostzaners. „Zij hebben op papier ook nog kansen om kampioen te worden. Ik denk dat ze komende zondag daardoor aanvallender gaan spelen en ik weet zeker dat ze dat kunnen. Het is namelijk absoluut geen slechte ploeg. Wij gaan zelf zondag natuurlijk vol voor de winst. We hebben een goede ploeg en laten dit seizoen duidelijk zien wat we kunnen.”

Scherp

De druk staat er dan ook flink op bij de jonge Volendammers. Een misstap kan in deze fase van het seizoen fataal zijn. Toch hoeft dat volgens Veerman niet veel uit te maken. ,,Er is zeker een bepaalde spanning, maar dat zorgt er alleen maar voor dat we extra scherp zijn. De voorbereiding op deze wedstrijd verloopt ook niet anders dan normaal. Zondag melden we ons gewoon anderhalf uur van tevoren bij de club. Dan gaan we eerst wat eten, hebben we een bespreking en gaan we daarna het veld op.”

„Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen. Er komt waarschijnlijk aardig wat publiek kijken. Dat zorgt altijd voor wat extra motivatie.”

De prestaties zorgen desondanks toch voor een goed gevoel. „We zijn allemaal heel blij en trots dat we om het kampioenschap kunnen spelen in deze lastige competitie. Persoonlijk is het ook hartstikke leuk om mee te maken.”

Profcontract

De week begon voor Veerman ook al met een persoonlijk succes. Het talent ondertekende maandag zijn eerste profcontract bij FC Volendam. „Hiermee heb ik een doel in mijn leven bereikt. Ik ben er ontzettend blij mee en wil graag voor deze club spelen.”

Veerman is dit seizoen een vaste waarde en kwam al 28 keer in actie voor de Volendamse beloftenploeg. In deze wedstrijden was hij zes keer trefzeker. „Ik vind zelf dat ik het best goed gedaan heb”, laat Veerman weten.

„Ik kwam begin dit seizoen over van de a-jeugd. In eerste instantie was het wel even wennen. Het niveau was hoger en de wedstrijden waren veel zwaarder. Het gaat met vallen en opstaan, maar op een gegeven moment vond ik mijn vom. Ik heb inmiddels veel gespeeld, een paar keer gescoord en verschillende assists gegeven.”

Komend seizoen krijgt Veerman de kans om zich in de kijker te spelen bij Wim Jonk, de aanstaande trainer van de hoofdmacht van FC Volendam. „In de voorbereiding op het nieuwe seizoen krijgen we wellicht de kans om ons te bewijzen. Maar Wim is natuurlijk ook niet gek. Hij is al bij alle ploegen langs geweest om te kijken wat iedereen kan.”

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen