Boksers Team Vargas halen tijdens Dare to Fight VII geld op voor het goede doel

Boksers Team Vargas halen tijdens Dare to Fight VII geld op voor het goede doel
Louis Vargas (links) traint met Klaas Feitsma. Met twaalf partijen op zijn naam is de Enkhuizer de meest ervaren vechter van Team Vargas die in actie komt tijdens Dare to Fight VII.
© Foto Team Vargas
Enkhuizen

In de zaal van TTV Olympia in Enkhuizen vindt zaterdagavond de zevende editie plaats van het boksgala Dare to Fight. Tijdens dit evenement van Boksteam Vargas staat de stichting Spieren voor Spieren centraal.

,,Tijdens bokswedstrijden gebruik je bijna elke spier in je lichaam’’, zegt bokstrainer Louis Vargas. ,,Onze pupillen hebben dan ook spierpijn op de meest onverwachte plekken. Voor kinderen met een zeldzame spierziekte is dat een droom. Wij zetten dit jaar én in 2020 onze gezonde spieren in voor zieke spieren. Al onze wedstrijden boksen wij voor Spieren voor Spieren. Wouter Burgmeijer, een van onze pupillen, heeft met zijn vorige wedstrijd bijvoorbeeld al 110 euro opgehaald. Ons doel staat op duizend euro.’’

Tijdens Dare to Fight VII komen er vanaf 19 uur zeven boksers van Vargas in actie. Onder de 22 partijen zijn meer vechters uit de regio. Ook van A.B.O.V. Hoorn verschijnt er zes man in de ring.

,,Smaakmaker van ons dit jaar is nieuweling Parie Vink’’, vervolgt Vargas. ,,Hij bokst zijn tweede wedstrijd. Zijn eerste partij won hij met een knock-out al na vijftien seconden in de eerste ronde. De zaal was er stil van. Parie is erop gebrand om te laten zien dat dat geen lucky shot was.”

Aan de deur zijn kaarten nog te koop voor twintig euro. Ook hiervan gaat een deel naar het goede doel.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen