Cruciale zondag voor Beemster, mogelijk feest bij Jong Volendam en Monnickendam

Purmerend

Het wordt een spannend weekeinde voor de voetballers van Beemster. De ploeg van trainer André Teuling zakte zondag door de pijnlijke 7-2 nederlaag tegen concurrent Schoten naar de gedeelde laatste plaats. Beemster neemt het in eigen huis op tegen FC Den Helder, maar het duel Foresters-Schoten zal met evenveel belangstelling worden gevolgd.

Officieel degraderen kan de ploeg nog niet, maar met een duel tegen de (waarschijnlijke) kampioen Zouaven nog voor de boeg lijkt ontlopen van degradatie naar de derde klasse een utopie als met een puntenachterstand op Schoten aan de laatste speelronde wordt begonnen.

De situatie voor Jong Volendam (derde divisie zondag) en Monnickendam (tweede klasse A zaterdag) is aanzienlijk rooskleuriger. Beide ploegen kunnen dit weekeinde kampioen worden. In beide gevallen geldt wel dat de concurrent punten moet laten liggen. Volendam (dat het zondag opneemt tegen OFC dat nog volop in strijd is voor de derde plaats) moet een beter resultaat neerzetten dan TEC. Monnickendam moet zelf winnen en hopen dat ZOB zaterdag bij het al gedegradeerde OFC punten laat liggen.

Ook het zaterdagteam van Volendam (hoofdklasse) en De Rijp (vierde klasse zondag) strijden nog om het kampioenschap, maar hebben voor de titel wel een misstap van concurrenten Ter Leede en Saenden nodig.

Zondaghoofdklasser Purmersteijn heeft nog een paar punten nodig om zich definitief veilig te voetballen. Graftdijk, Ilpendam, Purmerland en Marken strijden nog om een (vervangende) periodetitel. IVV en Purmersteijn (za) zijn al zeker van deelname aan de nacompetitie. Voor de overige Waterlandse voetbalploegen staat alleen nog de eer op het spel.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons