Verdachte in moordzaak Muidertrekvaart naar Pieter Baan Centrum

Verdachte in moordzaak Muidertrekvaart naar Pieter Baan Centrum
Politie vlakbij de plek waar Edita Moliené werd gevonden.
LELYSTAD

De 44-jarige Erwin G., verdacht van de moord dan wel doodslag op Edita Moliené, wordt opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PBC), de gedragskundige observatiekliniek van justitie. Dat bleek vrijdag tijdens een inleidende zitting in de strafzaak tegen G. bij de rechtbank in Lelystad. De man ontkent dat hij de hand heeft gehad in de dood van de 42-jarige vrouw.

De zaak is in een aantal opzichten nog omgeven met raadselen. Zo staat de exacte doodsoorzaak nog niet vast. Ook een natuurlijke dood is niet uitgesloten. Eveneens mogelijk is dat de vrouw is overleden tijdens wurgseks.

Lees hier meer over de rechtszaak van vrijdag: Afluisterapparatuur en undercoveragenten zorgen voor bewijs tegen Bussumer Erwin G.

Als moord of doodslag niet bewezen kan worden, wil het Openbaar Ministerie dat G. wordt veroordeeld voor dood door schuld. Ook het wegmaken van het lijk staat op de aanklacht.

Lees ook: In Muidertrekvaart gevonden dode vrouw was gewikkeld in zwembad [video]

Het slachtoffer werd op 20 september gevonden in het water van de Muidertrekvaart, tussen Muiden en Amsterdam.

Zij was met touw geboeid. Op een van de knopen is DNA van verdachte G. gevonden. Het lichaam was gewikkeld in een opblaaszwembad, waarvan de herkomst nog niet is komen vast te staan. Ook is niet duidelijk waar het lugubere pakket te water is gelaten. Het heeft geruime tijd in het water gelegen.

Lees ook: Bussumer ontkent moord op Edita Moliené uit Naarden en wegmaken van lijk

G. werd in november aangehouden. Hij spreekt alle beschuldigingen tegen. Wel geeft hij toe dat hij een seksuele relatie met haar had. De politie bracht vóór zijn arrestatie afluisterapparatuur aan in zijn woning in Bussum, in de hoop dat hij belastende uitspraken zou doen. G. ontdekte de apparatuur.

Nadat hij was aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor verhoor, zette justitie undercoveragenten tegen hem in, opnieuw in de hoop dat hij zijn mond voorbij zou praten. Dat zou gedeeltelijk het geval zijn geweest. G.'s advocaat heeft gevraagd deze undercovers als getuige te mogen horen, om uit te vinden of de operatie volgens de regels is verlopen. De rechtbank beslist daar later over.

Lees ook: Verdachte aangehouden in onderzoek dood Edita Moliené uit Naarden

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen