Tomingroep is nu partner van jongerenorganisatie JINC

Tomingroep is nu partner van jongerenorganisatie JINC
De metaal- en verpakkingsafdeling bij Tomin.
© FOTO STUDIO KASTERMANS
Hilversum

De Tomingroep is een partnerschap begonnen met JINC, een organisatie die kansarme jongeren probeert te verbinden met het bedrijfsleven.

Jongeren INCorporated (JINC) wil samen met de Tomingroep laten zien hoe belangrijk een goede start op de arbeidsmarkt is voor jongeren. Wanneer die al vroeg een toekomstperspectief geboden krijgen, heeft dat een gunstig effect op de keuzes die zij maken. De bedoeling is dat leerlingen met een sociaaleconomische achterstand of leerproblemen bijvoorbeeld niet op het verkeerde pad terechtkomen.

Volgens JINC leven in Nederland ruim een half miljoen kinderen tussen acht en de zestien jaar in sociaaleconomische achterstand. Vaak groeien zij op in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen.

De Tomingroep gaat JINC-projecten financieel ondersteunen en stelt medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer of als coach. De in Hilversum gevestigde organisatie hoopt op haar beurt dan weer te kunnen leren van de ’frisse blik die jongeren hebben’.

’We geloven ook in beter voorkomen dan genezen en daarom bieden we stages aan jongeren. Vroegtijdig toekomstperspectief bieden en helpen bij het maken van schoolkeuzes zijn belangrijke elementen bij het slagen van een loopbaan. Ons motto: Ieder mens heeft een talent en soms is er wat hulp nodig om die talenten te ontplooien’, aldus Simone Ooijens in een persbericht.

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons