Eyevan Danenberg heeft aan 1.51 minuten genoeg om tijdens Glory 65 af te reken met Ahaggan

Eyevan Danenberg heeft aan 1.51 minuten genoeg om tijdens Glory 65 af te reken met Ahaggan
Eyevan Danenberg.
© Foto Marcel Rob
Utrecht

Eyevan Danenberg heeft zijn eerste partij in het middengewicht op overtuigende wijze gewonnen. Tijdens Glory 65 in de Central Studios in Utrecht won de Hoornse kickbokser vrijdagavond van de Fransman Yassine Ahaggan.

De eerste ronde was nog geen twee minuten oud toen de pupil van trainer Clyde Petres zijn armen al de lucht in kon steken om zijn zege te vieren. Met een combinatie van een rechter- en een linkerstoot op het hoofd en direct daarna een rechter- en een linkerknie naar het lichaam stuurde Danenberg zijn opponent naar het canvas. De Fransman kwam er niet meer van omhoog. De partij was toen pas 1.51 minuten oud.

En dus luisterde Mister Cool, zoals de bijnaam van Danenberg luidt, zijn debuut in het middengewicht op met een overwinning op een technische knock-out.

De 1.93 lange Hoornaar vocht bij Glory al zeven partijen in het weltergewicht, maar zei die klasse recent vaarwel om zijn geluk te beproeven in het middengewicht. Het betekende dat hij acht kilo moest aankomen omdat hij nu niet langer meer vecht op 77, maar op 85 kilo. Danenberg was sinds zijn laatste partij, nu acht maanden geleden, dan ook veel te vinden in het krachthonk.

Door Glory werd Danenberg in het middengewicht direct ingeschaald als de nummer 4 van de ranglijst. In de Central Studios, een beduidend kleinere locatie dan waar de promotor normaal de ring neerzet, liet Danenberg zien waarom dit is. Hij kwam nooit in de problemen tegen de ongeplaatste Ahaggan.

Danenberg en Petres zagen het gevecht met hem als testcase. Om te ervaren hoe het is om op 85 kilo te vechten. Uiteindelijk is het doel om in deze klasse de titel te pakken.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen