Tiener met ’vuurwapen’ bedreigd en van scooter beroofd in Velserbroek

Tiener met ’vuurwapen’ bedreigd en van scooter beroofd in Velserbroek

Een 17-jarige jongen uit Velserbroek is woensdagavond het slachtoffer geworden van een straatroof in zijn woonplaats. Hij werd door twee jongens met een mogelijk vuurwapen bedreigd en van zijn scooter beroofd.

Dit gebeurde rond 22.25 uur op de Velserbroekse Dreef. De jongen had ’s avonds gewerkt in IJmuiden en reed op zijn scooter richting huis. Op de rotonde in Santpoort-Noord, sloeg de jongen af in de richting van de Velserbroek toen hij een witte scooter met gedoofde lichten zag rijden. Op deze scooter zaten twee voor hem onbekende jongens. De scooter kwam naast het slachtoffer rijden en hij zag dat de bijrijder van de scooter een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op hem richtte. De bijrijder gaf aan dat de jongen af moest stappen. Toen hij afstapte, ging de jongen op de scooter zitten en zei dat hij alleen een stukje wilde rijden. De bijrijder keerde de scooter om en reed weg in de richting van Driehuis. De bestuurder van de andere scooter volgde hem.

Het slachtoffer rende daarna naar het huis van een vriend van hem in de buurt en daar werd de politie gealarmeerd. De politie heeft nog in de omgeving gezocht, maar dat leverde niets op.

De daders zijn als volgt omschreven door het slachtoffer:

Een van de jongens had een licht getint uiterlijk en was rond de 17 jaar oud en ongeveer 1,75 meter lang. Hij droeg een zwarte jas of vest met capuchon en een donkere broek.

De bestuurder was blank en rond de 18 jaar oud, hij had kort licht haar en was tussen 1,80 en 1,90 lang met een normaal postuur.

De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen