Wooncomplex Leekerweide in Hoogkarspel klaar:

Wooncomplex Leekerweide in Hoogkarspel klaar:
De notariswoning herbergt algemene ruimtes voor alle bewoners.
© Foto Leekerweide
Hoogkarspel

Burgemeester Michiel Pijl van Drechterland mag donderdagmiddag 23 mei om 15 uur het nieuwe appartementencomplex De Gent langs de Streekweg in Hoogkarspel officieel openen. Het complex dat is neergezet in opdracht van woningverhuurder Het Grootslag, omvat 27 appartementen voor cliënten van Leekerweide.

De cliënten zijn inmiddels al in de nieuwe appartementen getrokken. Zij hebben hier de beschikking over een eigen woonkamer, keuken, douche, toilet, slaapkamer en eigen voordeur. Enkelen van hen zullen burgemeester Pijl helpen bij de officiële opening.

De Gent bestaat uit twee bouwlagen met 27 appartementen en een hoofdgebouw met algemene ruimtes. Er is een binnentuin aangelegd waar na de opening een feestje wordt gehouden.

Ook mogen de genodigden deze middag, waaronder buren, familie, vrienden en vrijwilligers, de woningen bekijken van de cliënten die het leuk vinden hun nieuwe onderkomen te laten zien.

Privacy

De meeste cliënten hebben een (lichte) beperking. Overdag gaan zij naar school, werk of dagbesteding. In hun nieuwe appartement hebben zij hun privacy.

Drie bewoners delen samen een keuken, badkamer en entree. Begeleiders houden in de gaten dat cliënten zich niet teveel terugtrekken en stimuleren hen om samen te eten en activiteiten te doen.

In de notariswoning, die pal langs de Streekweg is gebouwd, zit de grote algemene ruimte met keuken. Hier kunnen bewoners samen koken, eten en meedoen aan activiteiten.

In de gezamenlijke kamer ontbreekt bewust een bankstel. Deze ruimte moet uitnodigen tot activiteiten met elkaar. Vandaar dat er alleen hoge tafels met stoelen staan.

Het nieuwe complex herbergt de honderdste gasloze woning die Het Grootslag oplevert. Alle appartementen zijn voorzien van een warmtepomp, goed geïsoleerd en rolstoeltoegankelijk.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons