Premium

Gezin Imming hoeft bedrijfswoning in Wieringerwerf nog niet uit

Gezin Imming hoeft bedrijfswoning in Wieringerwerf nog niet uit
Familie Imming uit Wieringerwerf.
© Foto Marc Moussault
Wieringerwerf

Trucker Paul Imming en zijn gezin hoeven hun bedrijfswoning in Wieringerwerf nog niet uit. Dat heeft de bestuursrechter bepaald in een kort geding dat Imming tegen de gemeente Hollands Kroon heeft aangespannen.

In het besluit heeft de voorzieningenrechter meegewogen dat er tussen de gemeente en Imming over de kwestie nog gesprekken gaande zijn.

Lees ook: Paul Imming krijgt boete voor illegaal wonen in Wieringerwerf: ’Hollands Kroon heeft twee gezichten’

Lees ook: Familie in ’illegale’ woning op bedrijventerrein Schelphorst in Wieringerwerf krijgt steun van alle buren

,,Het belang van de gemeente om te handhaven weegt niet zo zwaar als het belang van Imming en zijn gezin, in afwachting van de uitkomst van de gesprekken met het college, niet te hoeven verhuizen’’, aldus de bestuursrechtbank.

Die gesprekken zijn er gekomen op aandringen van de gemeenteraad. In een ultieme poging een verhuizing te voorkomen, kreeg Imming tijdens een raadsvergadering in april steun van ondernemers en omwonenden.

Zij pleitten ervoor dat Imming op Schelphorst 58, waar het gezin inmiddels dertien jaar woont, kan blijven zitten.

Mede als gevolg hiervan wilde de politiek dat wethouder Theo Groot met de familie ging praten. Dat was tot dan toe niet gebeurd omdat de wethouder niets te bieden had, liet hij weten.

Het eerste gesprek is begin mei geweest. Daarin is afgesproken dat Imming tot 23 mei de tijd heeft om door hem aangedragen oplossingen nader te onderbouwen.

De bedrijfswoning van de familie Imming heeft geen legale status. Om die situatie om te buigen is een herziening van het bestemmingsplan nodig. De gemeente wil hieraan in principe niet meewerken omdat bewoning van een bedrijfsterrein nadelig kan uitpakken voor ondernemers.

Om precedentwerking te voorkomen verordonneerde Hollands Kroon dan ook dat Imming op zoek moest naar een ander huis.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen