Fractie Tonnaer maant college tot aanpak parkeergarage ’t Jeudje Purmerend

Fractie Tonnaer maant college tot aanpak parkeergarage ’t Jeudje Purmerend
Het glazen trappenhuis is onlangs hersteld.
© Foto HMC
Hoorn

Fractie Tonnaer heeft het college van B en W opnieuw aandacht gevraagd voor parkeergarage ’t Jeudje. Het gaat om waterschade, aanhoudende lekkage, maatregelen bij brand en het onrechtmatig gebruik van de parkeergarage door een sportschool, hanggroepen en permanente parkeerders.

De parkeergarage is in 2000-2001 gebouwd, in opdracht van stichting ’t Jeudje/Terra Marique (Intermaris en Zeeman Vastgoed), en is na de voltooiing overgedragen aan de gemeente Hoorn. De parkeergarage bestaat uit twee delen: een openbaar en een particulier deel. Dat laatste wordt gebruikt door de bewoners van Buurtje en Jeudje.

Fractie Tonnaer heeft in 2015 en 2017 ook aan de bel getrokken over de situatie rond de parkeergarage. Zij drong er op aan Stichting ’t Jeudje/Terra Marique aansprakelijk te stellen voor blijvende lekkage en bouwkundige gebreken. ’De permanente lekkage wordt veroorzaakt door te dunne wanden en omdat geen gebruik is gemaakt van kimband. De constructieve naad in de wanden en vloeren laat vocht door’.

Ook het glazen trappenhuis ter hoogte van de Turfhavenbrug was door constructiefouten lek, aldus de fractie. Maar dit is onlangs hersteld.

Van verontruste bewoners boven de parkeergarage heeft de fractie vernomen dat de gemeente sinds oktober 2018 beschikt over een inspectierapport waarin drie verbeteradviezen staan voor brandbeveiliging.

Het gaat om beveiliging tegen het doorlaten van rook via de doorvoeren in de plafondconstructie, het certificeren van brandmeld- en rookbeheersingsinstallaties en het vervangen van spiegeldraadglas voor brandwerende beglazing.

Ook is geconstateerd dat de parkeergarage ook voor andere zaken wordt gebruikt. Zo laat een sportschool zo’n 40 personen er af en toe sportoefeningen doen, hangen er jongeren rond en staan er auto’s permanent gestald, waaronder oldtimers.

Fractie Tonnaer wil van het college weten wanneer zij de drie adviezen uit het inspectierapport gaat uitvoeren, wanneer de lekkage wordt verholpen en of het wil optreden tegen het gebruik door sportschool, hanggroepen en permanente parkeerders.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons