Verdachte van moord op Eddie Overmulder uit Den Helder zwijgt voor rechter

Den Helder

De verdachte van de moord op Eddie Overmulder uit Den Helder hulde zich in stilzwijgen bij de rechtbank in Alkmaar donderdagmiddag.

Op de vraag van de rechtbank of zij iets wilde zeggen, veerden nabestaanden van de in 2016 doodgestoken Overmulder hoopvol op.

Maar ze schudde zwijgend het hoofd, moordverdachte D.P. (44).

Lees ook: Vrouw (44) wordt moord ten laste gelegd voor de dood van Eddie Overmulder uit Den Helder

In de zaal waren de broer van de in 2016 doodgestoken Nieuwedieper aanwezig en ook Overmulders beste vriend Francesco Zoutendijk.

Voorafgaande aan de zitting gaven ze aan het een beladen dag te vinden. Hopend op antwoorden. Zoutendijk: ,,Het heeft zo lang geduurd.’’

Maar echte antwoorden kwamen er niet. Als er al iets duidelijk werd, deze eerste regiezitting, dan is het dat het nog wel even duurt voor de zaak inhoudelijk behandeld wordt.

Lees ook: Recherche: het is een publiek geheim wie Eddie Overmulder vermoordde

De verdachte is kort geleden van advocaat gewisseld en voor haar nieuwe raadsman Willem Korteling was het nog te kort dag om onderzoekswensen te formuleren.

De zaak gaat in augustus verder in een nieuwe pro-formazaak. Wanneer de inhoudelijke behandeling is, is nog niet bekend. Daar zal dan een hele dag voor worden uitgetrokken.

Eddie Overmulder werd vrijdagavond 16 september 2016 dood aangetroffen in de Helderse wijk De Schooten. Helderse D.P. wordt ervan verdacht hem van het leven te hebben beroofd door hem te steken in zijn borst en hals.

Al snel had de politie deze vrouw in beeld als verdachte, maar moest haar vrijlaten bij gebrek aan bewijs. In januari van dit jaar kwam de zaak alsnog rond door nieuwe informatie. Ze zit sindsdien vast.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.