AZ gaat niet verder met Ricardo van Rhijn

AZ gaat niet verder met Ricardo van Rhijn
Ricardo van Rhijn, onlangs na afloop van een training.
© Foto Theo Brinkman
Alkmaar

Voor Ricardo van Rhijn zit zijn tijd bij AZ erop. De 27-jarige verdediger speelde twee jaar voor de club. Het eerste seizoen werd hij gehuurd van Club Brugge, het jaar daarna nam AZ hem transfervrij over voor één seizoen. Dat contract wordt nu niet verlengd. Van Rhijn kan derhalve op zoek naar een andere club.

Van Rhijn kende een ongelukkige tijd bij AZ. Hij was reserve achter eerste keus Jonas Svensson. De keren dat Van Rhijn wel speelde (dit seizoen zeven basisplaatsen en zeven invalbeurten) viel hij regelmatig in negatieve zin op. Zo scoorde hij dit seizoen maar liefst drie keer in eigen doel (waarbij hij één keer de pech had dat hij een schot ongelukkig van richting veranderde).

Afgelopen woensdag nog, in de laatste wedstrijd van het seizoen, scoorde hij kort na rust voor Excelsior door een voorzet in zijn eigen doel te tikken. Van Rhijn was even daarvoor in het veld gekomen als invaller voor Stijn Wuytens.

Van Rhijn speelde tussen 2012 en 2014 acht keer voor het Nederlands elftal. Hij was destijd speler van Ajax, de club waar hij werd opgeleid. In 2016 vertrok hij naar Club Brugge.

AZ gaat niet verder met Ricardo van Rhijn
Ricardo van Rhijn (voor) tijdens de wedstrijd tegen Excelsior, afgelopen woendag.
© Foto ANP

Meer nieuws uit AZ

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons