Premium

Kijkdagen voor verkoop van OLVG-kerk in Wormerveer

Kijkdagen voor verkoop van OLVG-kerk in Wormerveer
Onze Lieve Vrouw Geboorte Kerk.
© Foto HMC
Wormerveer

Op donderdag 28 mei en donderdag 13 juni zijn er kijkdagen voor de verkoop van de roomskatholieke Onze Lieve Vrouw Geboorte Kerk aan de Marktstraat 4-6 in Wormerveer.

Omdat de kerken minder gelovigen trekken en minder geld hebben te besteden worden diverse panden afgestoten en gaan parochies samen. De verkoop van de kerk in Wormerveer was al aangekondigd, maar nu staat het godshuis op ‘Funda in business’. Net als de roomskatholieke kerk Martelaren van Gorcum in Koog aan de Zaan is de verkoop gegund aan makelaar Brantjes. De oplevering van de kerk staat gepland voor 1 september. De kijkdagen zijn op 28 mei van 16.00 tot 17.00 uur en 13 juni van 09.00 tot 10.00 uur. Aanmelden via de makelaar.

Het kerkgebouw, bouwjaar 1914, kent geen monumentale status en kan voor meerdere functies (als wonen, werken of maatschappelijke invulling) worden gebruikt. De oppervlakte van de kerk bedraagt 972 m² , de pastorie meet 416 m², perceeloppervlakte is 1774m² . Er is een voorbehoud over de aanwezigheid van asbest.

De verkoop verloopt door middel van verkoop bij inschrijving. Biedingen moeten uiterlijk 5 juli om 12.00 uur worden gedaan bij notaris Dijkhuis Koeman.

Het kerkgebouw van de Martelaren van Gorcum in Koog aan de Zaan wordt uiterlijk 1 november opgeleverd. De bieding voor deze kerk loopt vandaag af.

Zie de website www.fundainbusiness.nl/religieus/

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen