Nieuwkomers in Zaanstreek leren zingend de Nederlandse taal

Nieuwkomers in Zaanstreek leren zingend de Nederlandse taal
Leer de Nederlandse taal met liedjes van Kenny B.
© Archieffoto ANP
Zaandam

Onder het motto ’inhaken en meezingen’ houdt Fluxus zondag 2 juni voor de eerste keer een meezingfeest voor Zaankanters en nieuwkomers.

Het meezingfeest is een soort taalles op muziek. Het repertoire bestaat uit Nederlandstalige klassiekers en hits, zodat deelnemers al zingend de taal leren. Inspiratie voor het feest zijn de ’Zing Nederlands met me’-bijeenkomsten die sinds een paar jaar maandelijks in de Amsterdamse poptempel Paradiso worden gehouden. „Meerdere steden hebben het overgenomen en het werkt in veel plaatsen al heel goed”, zegt Gerard Lommerse van Fluxus.

„We willen een laagdrempelige activiteit bieden, waarbij het gaat om elkaar ontmoeten, iets leuks beleven en cultuur opsnuiven.”

De Zaanse variant duurt twee uur. Onder leiding van zangeres Daphne Groot en pianist Jeroen Wals zingen de deelnemers elke keer zes liedjes. De eerste editie staat in het teken van de zomer. Op het repertoire onder meer ’Het is weer voorbij die mooie zomer’ van Gerard Cox. „Maar we gaan niet alleen terug in de tijd, hoor. Ook moderne muziek komt aan bod. Kenny B., Ali B., noem maar op.”

Een stukje cultuureducatie komt er ook bij kijken. „Voor nieuwkomers zal het waarschijnlijk de eefste keer zijn dat ze André Hazes of Doe Maar horen. Dan leggen we meteen uit wie zij zijn en we laten filmpjes van de artiesten zien.”

Het meezingfeest is bij Fluxus (Westzijde 148, Zaandam), van 14 tot 17 uur. Toegang is gratis, aanmelden via glommerse@fluxus.nl

Meer nieuws uit Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons