Aanleg sportcomplex in Neck nu echt in gang gezet

1/2
Neck

De handtekeningen zijn gezet; niets staat de aanleg van het nieuwe sportpark in Neck meer in de weg. Medio volgend jaar moet deze accommodatie staan te pronken in Neck-Zuid.

De gemeente Wormerland, Sportstichting Wijdewormer, voetbalvereniging DZS, korfbalvereniging WWSV, jeu-de-boulesclub Butje 13 en Bouwfonds Property Development (BPD) hebben woensdag de contracten voor de herinrichting ondertekend. Volgende maand kan gestart worden met de aanleg van het complex met kunst- en natuurgrasvelden, jeu-de-boulesbanen, een gezamenlijk clubgebouw en verlichting. Sportstichting Wijdewormer beheert de accommodatie.

Allereerst worden de kunstgrasvelden van DZS en WWSV aangelegd, want daarop moet op 1 september al gespeeld kunnen worden. Het nieuwe clubgebouw komt aan de kant van een nieuwe ontsluitingsweg. Zodra dit gebruikt kan worden (medio 2020), start de sloop van de oude kantine met kleedkamers. Dit stuk grond wordt, samen met het huidige trainingsveld en het graskorfbalveld, straks een voetbalveld met natuurgras. De jeu-de-boulesvereniging krijgt veertien nieuwe banen. Alle velden en tien boulesbanen krijgen verlichting, zodat het complex ook in de avonduren gebruikt kan worden.

BPD verzorgt de totale gebiedsontwikkeling van het nieuwe sportcomplex en de 63 nieuwbouwwoningen. Het sportpark is het laatste in de gemeente dat geprivatiseerd zal worden. Alle andere sportverenigingen in Wormerland zijn de Neckers al voorgegaan.

Meer nieuws uit Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons