Haarlemmermeers nieuwe kinderburgemeester komt uit Halfweg

Haarlemmermeers nieuwe kinderburgemeester komt uit Halfweg
Sammy Suliman.
Hoofddorp

Sammy Suliman is de nieuwe kinderburgemeester van Haarlemmermeer.

De jongen uit Halfweg werd deze week in de Hoofddorpse raadszaal gekozen door leerlingen van de Margrietschool in Halfweg. Het is de eerste keer dat er een mannelijke kinderburgemeester is gekozen. De eerste twee waren dames. Sammy volgt Julia Pieters op, die ruim een jaar de functie heeft bekleed.

Leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de Margrietschool vormden dit jaar de kindergemeenteraad. Zij bespraken ingediende plannen. Die werden door de kinderen zelf opgesteld. De gemeente stelt vijfduizend euro beschikbaar voor het plan dat wordt gekozen. Dat is ’Beter Milieu Beter Leven’ geworden, een plan tegen zwerfafval, met opruimacties en voorlichting op scholen. De kinderen willen daarbij ook het Centrum voor Duurzaamheid NMCX en Meerlanden betrekken. De Margrietschool kan het plan nu samen met de gemeente en andere basisscholen uitvoeren.

De kinderraad en kinderburgemeester zijn een initiatief van de Haarlemmermeerse gemeenteraad. Elk jaar kunnen scholen uit een deel van de gemeente meedoen.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen