Premium

Raceliefhebbers opgelet: Met de boot vanuit IJmuiden naar de Grand Prix in Zandvoort

Raceliefhebbers opgelet: Met de boot vanuit IJmuiden naar de Grand Prix in Zandvoort
IJmuiden

Ook in Velsen is de toeristenbranche druk bezig met de voorbereiding voor de Grand Prix volgend jaar mei in Zandvoort. De vraag naar slaapplaatsen is overweldigend en ook zijn er plannen voor alternatief vervoer naar het circuit.

Zo is de IJmuidense Rondvaart Maatschappij van plan om passagiers via het water over te brengen van IJmuiden naar Zandvoort en terug. De badplaats is over de weg onbereikbaar, met onze rondvaartboot ‘Koningin Emma’ kan dat wel.

Binnenkort overlegt eigenaar Adriaan Jumelet met Rijkswaterstaat over de plaatsing van een steiger voor de kust van Zandvoort. De rondvaartboot vertrekt in IJmuiden vanaf de Kop van de Haven. ,,We zijn een half uur onderweg, niet zo lang dus.”

Jumelet wil het hele zomerseizoen een bootverbinding tussen IJmuiden en Zandvoort onderhouden, van april tot oktober. Een ticket komt op ongeveer 25 euro. ,,Zonder de Formule 1 had ik het niet gedaan, dan was de lijndienst niet rendabel geweest”, zegt de reder.

De IJmuidenaar verzorgt vanaf 1 april van dit jaar dagelijks afvaarten vanaf het Sluisplein in IJmuiden en de Noordpier in Wijk aan Zee naar het infocentrum SHIP op de sluizen.

Duindoorn

Camping de Duindoorn in IJmuiden had nog geen etmaal na de bekendmaking al 60 tot 80 mailtjes en belletjes binnen van mensen die een plek wilden reserveren voor volgend jaar mei. ,,Maar dat kan nu nog niet. Anders raken de boekingssystemen door de war”, zegt Daniëlle Lubbers.

Vandaar dat op de website staat dat boeken voor 2020 pas kan vanaf 15 november. ,,We zijn dan nog vroeger dan in Zandvoort zelf waar je bij sommige collega’s pas vanaf februari kunt reserveren.”

Sommige raceliefhebbers willen per se bij de Duindoorn blijven. Ik heb iemand aan de lijn gehad die vroeg of we al in de nacht van 15 november konden boeken.”

Bij het Apollo Hotel aan de Boulevard in IJmuiden aan Zee is al veel ‘concrete belangstelling’ binnengekomen voor een hotelkamer tijdens de F1-races. ,,Wij zijn ook bezig met speciale acties”, zegt een woordvoerder zonder verder uit te wijden.

Bij Daphne Walker van natuurcamping Schoonenberg in Velsen-Zuid komen al sinds het begin van de geruchten over de terugkeer van de F1-races mailtjes binnen met aanvragen voor een plek tijdens de Formule 1-races.

,,Die belangstelling is sinds de officiële bekendmaking toegenomen. We hebben er nu een stuk of vijftien.”

Luidruchtig

Daphne, die met haar broer de camping runt, waakt ervoor dat haar camping volgend jaar verandert in een oranje Max Verstappen overnachtingsplaats met grote groepen luidruchtige racefans.

,,We willen onze camping ook beschikbaar houden voor reguliere campinggasten. Daarom hebben we ook op de site geplaatst dat belangstellenden pas in oktober kunnen boeken voor de racedagen volgend jaar. Zo houden we het in eigen hand.”

Meer nieuws uit IJmond