Premium

Stress wordt verdachte te veel tijdens rechtszaak om heling, drugs en wapens

Stress wordt verdachte te veel tijdens rechtszaak om heling, drugs en wapens
Callantsoog

De 25-jarige Peter van O. heeft tijdens de behandeling van de strafzaak tegen hem bij de politierechter in Alkmaar de zaal moeten verlaten omdat de stress hem te veel werd.

Zijn advocaat had voor de aanvang van de zaak al aangegeven dat zijn cliënt al ruim 4 uur op de rechtbank had moeten wachten en daarom wat prikkelbaar was.

O. werd in november wegens een reeks vermogensdelicten veroordeeld tot 20 maanden gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk, maar sindsdien duiken er steeds nieuwe feiten op.

Nu moest hij voorkomen wegens heling, drugs,- en wapenbezit en het verblijven in een leegstaand huis waar hij niet mocht zijn.

Op 27 mei staat er wederom een zaak tegen hem op de planning, en volgens advocaat Marco Berbee uit Den Helder leveren deze nieuwe dagvaardingen veel stress op voor zijn cliënt, die zo snel mogelijk aan zijn behandeling wil beginnen.

En ook volgens de officier van justitie is dit niet de beste gang van zaken. Toch eiste hij 2 maanden cel voor de feiten die zich tussen december 2017 en januari 2018 afspeelden. Van O. had namelijk duur isolatiemateriaal liggen dat uit een schuur was gestolen.

Ook had hij een peperdure speaker van ruim 1700 euro gekocht via ene Sam, op een parkeerplaats naast sportvelden in Anna Paulowna.

De amfetamine die hij bij zich had, zou voor eigen gebruik zijn. Volgens de advocaat van Van O. zou het goed zijn als zijn cliënt een duidelijk uitzicht krijgt op vrijlating en dat hij dan snel met zijn behandeling begint.

En de politierechter toonde zich gevoelig voor dit pleidooi. Ze veroordeelde Van O. tot een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden.

Meer nieuws uit Schagen e.o.