Jaap Braakman stopt als rector op Volendams Don Bosco College

Jaap Braakman stopt als rector op Volendams Don Bosco College
Jaap Braakman.
© Archieffoto Ella Tilgenkamp
Volendam

Jaap Braakman treedt terug als rector van het Don Bosco College in Volendam. Hij blijft wel aan de middelbare school verbonden, maar dan als zorgcoördinator.

,,Jaap gaat zich vanaf komend jaar richten op de verdere implementatie van passend onderwijs’’, aldus Margareth Runderkamp, uitvoerend bestuurder van de Stichting Katholiek Onderwijs Volendam (SKOV).

,,Het Don Bosco College staat voor een stevige uitdaging. Door krimp loopt het aantal leerlingen in de regio terug. Dit voelen we in het basisonderwijs al een tijdje, maar nu ook in het voortgezet onderwijs’’, laat zij weten.

,,De school staat voor een aantal moeilijke keuzes die gevolgen hebben voor de organisatie en de mensen die er werken. Dit doet een zwaar beroep op het leiderschap van de school en heeft gevolgen voor de manier waarop de directie wordt ingevuld.’’

Overigens ligt Runderkamp, die op 1 november 2017 aantrad bij de SKOV, zelf al enige tijd flink onder vuur op de sociale media. Met name over enkele interne personele maatregelen zijn de meningen sterk verdeeld.

Meer nieuws uit Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons