Dik Trom promoot kinderboekenmarkt op Zaanse Schans

Dik Trom promoot kinderboekenmarkt op Zaanse Schans
Zaandam

De Zaanse kinderboekenmarkt, die zondag 2 juni plaatsheeft op de Zaanse Schans, wordt zaterdag gepromoot op de Zaanse Schans. Figuren als Dik Trom, Keteltje en de Kameleon lopen rond en delen flyers uit voor het evenement.

De kinderboekenmarkt heeft dit jaar als thema oude Zaanse kinderboekenschrijvers. C.J. Kievit, Cor Bruyn, Dick Laan en Hotze de Roos vormen het uitgangspunt voor het evenement in juni.

Zo komt er onder andere een deel met naam Pinkeltjesland. Hier staan grote stoelen en tafels, waar iedereen zich een kabouter voelt. Kinderen kunnen er minischilderijen maken. Ook komt er een levensgrote katapult op het kattenkwaadplein. Verder verrijst er een kameleondorp. Tijdens de markt kunnen kinderen deelnemen aan 47 activiteiten. Daarnaast zijn er tweedehandsboeken te koop. Schrijvers lezen tijdens het evenement voor. Dat doen ze onder andere in bootjes.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de Zaanse kinderboekenweek. De promotieactiviteiten hebben zaterdag plaats tussen 14 en 16 uur.

Zie ook www.Zaansekinderboekenweek.nl

Meer nieuws uit Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons