Luchthaven Brussel plat door staking

Luchthaven Brussel plat door staking
Brussel

Door een staking van de luchtverkeersleiding van Brussels Airport ligt het vliegverkeer stil tot 13.00 uur. Het vliegveld voorziet “een zware impact” op alle passagiers- en vrachtvluchten. “Vertragingen, geannuleerde vluchten en aankomsten later dan verwacht blijven mogelijk gedurende de hele dag.”

Inmiddels zijn vele tientallen vluchten geannuleerd of vertraagd. Passagiers krijgen het advies contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij. Zij worden verzocht niet naar de luchthaven te komen. Ook op de luchthaven van Charleroi zijn vluchten geannuleerd of vertraagd.

Het Belgische luchtruim is grotendeels afgesloten. Vluchten van KLM kunnen hier hinder van ondervinden. De luchtvaartmaatschappij verontschuldigt zich voor de overlast.

De afgelopen maand waren er vaker acties bij de luchtverkeersleiding vanwege de hoge werkdruk, maar vorige week werd een sociaal akkoord gesloten. De directie wilde de luchtverkeersleiders donderdag een toelichting geven. Ze konden tijdens pauzes langskomen zodat het werk door kon gaan. Toen bleek dat daar veel protest tegen was, annuleerde de directie de ontmoetingen waarop de verkeersleiders op hun beurt het werk neerlegden.

Verdere acties worden beschouwd als wilde stakingen, aldus Skeyes, zoals de luchtverkeersleiding heet.

Meer nieuws uit Buitenland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons