AZ zegt nee tegen Liverpool

Virgil van Dijk (rechts) viert de overwinning van Liverpool tegen Barcelona in de halve finale van de Champions League.© Foto AP

Theo Brinkman
Alkmaar

AZ is door Liverpool gevraagd een oefenwedstrijd te spelen in de aanloop naar de Champions Leaguefinale.

AZ heeft de Engelse club laten weten af te zien van het duel. Liverpool wilde graag tegen AZ oefenen ter voorbereiding op de finale, die over tweeënhalve week, op zaterdag 1 juni, in Madrid wordt gespeeld. Liverpool speelt daarin tegen Tottenham Hotspur, dat in de halve finale Ajax uitschakelde.

Het oefenduel zou op verzoek van Liverpool in Spanje worden gespeeld, ongeveer een week voor de finale. Maar omdat veel spelers van AZ nog verplichtingen hebben bij nationale teams, zag AZ een serieuze wedstrijd in die periode niet zitten. De club zou dan immers niet het sterkste elftal kunnen opstellen.

Wat ook een rol speelde is dat voor AZ het seizoen erop zit. De spelers hebben na deze week vakantie. AZ werd vierde in de eredivisie en ontliep daardoor de play-offs om Europees voetbal. Woensdagavond werd de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Uit bij Excelsior werd met 4-2 verloren.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen begint op 19 juni. Een dag later staat bij het stadion de eerste training voor publiek op het programma. Op donderdag 25 juli begint voor AZ het seizoen echt: dan speelt het de heenwedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League. Een week later, op donderdag 1 augustus, volgt de return.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen