Uitgifte van obligaties voor de aanschaf zonnepanelen op het van dak Dorpshuis Warmenhuizen

Warmenhuizen

Het bestuur van Stichting Dorpshuis Warmenhuizen gaat mee in de vaart der volkeren en kondigt aan 165 zonnepanelen op het dak te willen plaatsen. Hiervoor is 50.000 euro nodig, geld dat de stichting bijeen wil krijgen door obligaties uit te geven.

Die komen er in verschillende groottes: van 100, 500 en 1000 euro. Ze worden op naam uitgegeven met een jaarlijkse rentevergoeding van 2,5% en ieder jaar zal bij loting worden gekeken hoeveel kan worden terugbetaald. Voorzitter Leander Dignum over het waarom van de zonnepanelen en deze actie: ,,Wij willen hiermee een steentje bijdragen aan het klimaat en tevens onze vaste energiekosten verlagen. Dat is ook nodig om op langere termijn ook gezond te blijven. Het Dorpshuis heeft de laatste jaren een behoorlijke metamorfose ondergaan, wat hard nodig was om aan de huidige normen te voldoen.’’

,,Het Dorpshuis ontvangt geen subsidie van de gemeente’’, vervolgt Dignum. ,,En de bodem van de kas komt behoorlijk in zicht. Toch menen wij dat dit de juiste manier is om de toekomst voor onze gebruikers te waarborgen.’’ Ook hoopt het bestuur op schenkingen aan de stichting Dorpshuis Warmenhuizen van personen en bedrijven.

Meer informatie via secretaris Jan Latenstein, telefoon 06-10714382 of per e-mail aan jw.latenstein@quicknet.nl. Telefonische inlichtingen zijn ook verkrijgbaar bij Leander Dignum (06-53116931) of penningmeester Sandra Ligthart (06-33742225).

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons