Premium

Krommeniese vrouw moet huis uit: ’Waar ik vrijdag woon? Ik weet het echt niet’

Krommeniese vrouw moet huis uit: ’Waar ik vrijdag woon? Ik weet het echt niet’
Durghorst.
© Cyclomedia
Krommenie

De laatste bewoners van voormalig verzorgingshuis De Durghorst moeten vrijdag hun huis uit. Tsira Yüksel weet niet waar zij heen moet.

,,Vrijdag wordt de sleutel opgehaald en moet ik eruit. Mijn advocaat gaat proberen het met een procedure uit te stellen maar het moment dat wij eruit moeten is al twee keer uitgesteld.’’

Yuksel woonde bij Kamers met Kansen, een project van Leviaan waarin jongeren worden geholpen om zelfstandig te wonen. Nu de Durghorst sluit, stopt ook het project omdat er geen andere geschikte ruimte is.

Lees ook: Durghorst Krommenie sluit: 50 jongeren op straat

Yuksel is bij het sociaal wijkteam geweest en heeft in oktober zelfs de gemeenteraad toegesproken, maar een nieuw woonadres heeft zij nog niet. Er is haar een huis aangeboden dat zij met vier andere vrouwen moet delen.

,,Samenwonen is niks voor mij. Ik heb dat een keer geprobeerd maar dat liep helemaal verkeerd. Het klinkt raar, maar dan slaap ik nog liever onder een brug.’’

Volgens de tekendocente is de deelnemers aan Kamers met Kansen hulp bij het zoeken van woonruimte in het vooruitzicht gesteld. Daar zit het probleem.

In een brief aan de gemeenteraad schrijven burgemeester en wethouders: ,,Het is onduidelijk waar deze verwachting vandaan komt aangezien in de diverse contracten (met woningcorporatie en Leviaan) helder staat omschreven dat de bewoners daar zelf verantwoordelijk voor zijn.’’

Mutluer zei woensdag dat zij van plan is om Parteon nog enkele weken uitstel te vragen. Die tijd wil zij gebruiken om met Yüksel te praten en haar en vier anderen aan passende woonruimte te helpen.

De wethouder wil het project kamers met kansen graag voortzetten. ,,Maar we moeten het bij de intake en aan de achterkant beter regelen om dit soort problemen te voorkomen.

Meer nieuws uit Zaanstreek