Reda Kharchouch van OFC tekent na blessureleed bij Telstar: ’Nooit opgeven dus’

Reda Kharchouch in actie als speler van OFC.
© Archieffoto
Velsen-Zuid

Reda Kharchouch (23) heeft van Telstar de beloning gekregen waar hij sinds oktober 2018 voor vocht: een tweejarig contract.

De spits komt over van OFC, waar hij ondanks een langdurige blessure twintig keer scoorde in de derde divisie. Dit is zijn eerste avontuur als prof. Vijf jaar geleden speelde hij in zijn woonplaats Amsterdam nog bij VVA/Spartaan in de derde klasse.

,,Ik hoop dat ik met deze stap een voorbeeld kan zijn voor andere jongens. Nooit opgeven dus”, zegt Kharchouch. ,,Dat ik zou gaan tekenen, hing al een tijdje in de lucht. Mijn blessure zorgde alleen voor wat vertraging. Het moment dat ik deze week mijn handtekening mocht zetten, was mooi. Het betekent dat het vanaf nu menens is. Ik zal er volle bak voor moeten gaan.”

Terwijl Kharchouch bij OFC aan de lopende band scoorde, trainde hij - sinds oktober - regelmatig mee bij Telstar. ,,Het was even afwachten hoe ik uit die blessure zou komen. Toen ik weer fit was, bleef de club me in de gaten houden. Ze weten inmiddels wat ze aan mij hebben. Ik wil de nieuwe ’nummer 9’ worden.”

Kharchouch scoorde op 4 mei, toen hij voor het eerst sinds weken in de basis startte, gelijk twee keer tegen JVC Cuijk. OFC nam door die zege de derde plek in de derde divisie over.

Die positie geeft mogelijk recht op nacompetitie aan het einde van het seizoen. ,,Als we daar aan meedoen, blijft er deze zomer weinig vakantie voor mij over. Misschien een week of drie voordat ik me bij Telstar meld”, berekent Kharchouch. ,,Het is het waard.”

Telstar deed nog meer zaken. Het contract met verdediger Kick Groot is opengebroken en verlengd met twee seizoenen.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen

Video uitgelicht