Premium

Bedrijvigheid rond Dekamarkt Wormerveer, maar wel stilzwijgend

Bedrijvigheid rond Dekamarkt Wormerveer, maar wel stilzwijgend
Er wordt volop gewerkt rondom de Dekamarkt.
© Foto Pascal Fielmich
Wormerveer

Nadat een deel van de parkeergarage van de Dekamarkt vorig jaar instortte, bleef het lange tijd angstvallig stil. Woensdag was er echter een hoop bedrijvigheid, zowel in als rondom de garage. De gemeente maakt van de nood een deugd om ook de riolering en de bestrating rondom de supermarkt aan te pakken.

Graafmachines, stratenmakers en medewerkers van de gemeente Zaandam waren gisteren op het terrein van de Dekamarkt druk bezig.

Wat er precies gebeurde, werd geheimzinnig achterwege gelaten. Het terrein was ook hermetisch afgesloten. Het enige wat er werd losgelaten was dat er werkzaamheden aan het riool plaatsvonden.

Lees ook: Parkeergarage Dekamarkt Wormerveer mag nu helemaal hersteld worden

Verdieping

Bedrijvigheid rond Dekamarkt Wormerveer, maar wel stilzwijgend
© Foto: Wim Egas

Ook in de garage van de supermarkt - waar vorig jaar september de tweede verdieping naar beneden kwam en op de inrit viel - was volop bedrijvigheid.

Een woordvoerder van het Zaanse bouwbedrijf Van Braam-Minnesmal kon (of mocht) echter niets vertellen over om wat voor werkzaamheden het ging. ,,Voor meer informatie wil ik u graag doorverwijzen naar de gemeente”, was het enige dat er gemeld werd.

Na het ongeluk met de parkeergarage vorig jaar, gaf burgemeester Jan Hamming aan dat er een grondig onderzoek ingesteld zou worden. De supermarkt is vanaf die tijd ook direct gesloten in afwachting van de veiligheidsgarantie.

Tot voor kort is er niets gebeurd op en rondom het terrein, maar in maart werd al aangevangen met de voorbereidingen voor de werkzaamheden. De bouwers hulden zich al deze tijd - en dus nog steeds - in stilzwijgen.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen