Premium

Tien uur werkstraf voor man uit Krommenie na bedreiging van ex-vrouw

Tien uur werkstraf voor man uit Krommenie na bedreiging van ex-vrouw
© Foto ANP
Alkmaar/Krommenie

„Ik ga het recht in eigen hand nemen. Er gaan koppen rollen.” Dat mailde een 34-jarige man uit Krommenie december vorig jaar naar zijn ex-vrouw. Hij moest dinsdag voor bedreiging voorkomen bij de politierechter in Alkmaar, maar de Krommenieër kwam niet opdagen.

Uit het strafdossier blijkt dat M. de G. een slechte verhouding heeft met zijn ex-vrouw. De problemen spitsen zich toe op de omgang van De G. met zijn dochtertje. De Krommeniër reageerde woedend toen zijn ex aangaf dat hij moest meebetalen aan de kosten voor zijn kind. Het slachtoffer kreeg in een e-mail te lezen dat zij ’over haar schouder moest gaan kijken’ en dat ’haar botten zouden worden gebroken’.

De G. heeft de e-mails bekend, maar de sms’jes ontkent hij. Volgens hem heeft zijn ex die in elkaar geknutseld. De Krommenieër gaf bij de politie aan dat hij de moeder van zijn kind nooit iets aan zal doen. Hij had de teksten geschreven uit wanhoop.

De man is al eerder veroordeeld voor bedreiging van zijn ex. De reclassering heeft aangegeven dat De G. door zijn psychische problemen eigenlijk niet in staat is om een werkstraf uit te voeren, maar de officier van justitie stelde dinsdag vast dat er geen andere optie is.

Zij eiste veertig uur werkstraf (dertig uur voorwaardelijk), meldplicht bij de reclassering en doorgaan met de behandeling waar De G. al drie jaar mee bezig is. De rechter vond dat een passende straf.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen