Premium

Helderse wietteler moet 54 mille winst terugbetalen

Helderse wietteler moet 54 mille winst terugbetalen
Den Helder

De aanwezigheid van tien kilo aan henneptoppen op droogrekken in de woning van M. G. (47) uit Den Helder dateerde al van november 2016. Reden voor de officier van justitie bij de rechtbank in Alkmaar tien procent van de strafeis af te trekken.

De aanklaagster kwam uit o

p een werkstraf van 108 uur en een maand voorwaardelijke celstraf.

De winstontneming kwam wegens de overschrijding van de redelijke termijn uit op ruim 54 mille. De hennep was na een melding over geuroverlast aangetroffen in een slaapkamer van de woning aan de Gouwe. G. was na de vondst door de woningstichting uit de huurwoning gezet. Ook was zijn auto door justitie in beslag genomen.

De bewoner wilde niet veel kwijt over de aanwezigheid van de hennep. Ook zijn advocate J. Neervoort was niet veel te weten gekomen. Er lagen wel diverse voor de hennepteelt bestemde spullen in de woning. Maar de raadsvrouwe noemde het niet aannemelijk, dat haar cliënt zelf de teler was geweest. Ze wees erop, dat er geen geld en luxe goederen in zijn huis waren aangetroffen. Ook de oude auto wees niet op fikse verdiensten uit de hennepteelt. De verdediging noemde een werkstraf van tachtig uur wegens het bezit van de hennep een gepaste straf.

De uitspraak is op 28 mei.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.