AZ-aanvoerder Guus Til moet laatste wedstrijd missen

AZ-aanvoerder Guus Til moet laatste wedstrijd missen
Guus Til (rechts) op de training van maandag. Een dag na de zege op PSV was de sfeer bij de basisspelers jolig en ontspannen.
© Foto Theo Brinkman
Wijdewormer

AZ kan woensdagavond in de uitwedstrijd tegen Excelsior niet beschikken over Guus Til. De aanvoerder en tevens clubtopscorer is geschorst.

Door zijn schorsing mist Til de kans om dit seizoen alle competitiewedstrijden van begin tot eind te hebben gespeeld. Bij alle voorgaande 33 duels stond Til aan de aftrap en alle keren speelde hij de wedstrijd uit.

De afwezigheid van Til maakt de weg vrij voor een terugkeer van Oussama Idrissi in het elftal. De linksbuiten zat de laatste weken op de bank. Waarschijnlijk start hij tegen Excelsior weer eens in de basis en speelt Albert Gudmundsson op de positie van Til, achter spits Mats Seuntjens.

Naast de afwezigheid van Til zijn er ook wat twijfelgevallen in de selectie. ,,Ouwejan, Maher en Vlaar zijn niet helemaal fris. Het is even afwachten of zij kunnen spelen’’, zegt John van den Brom. ,,Maar er zal hoe dan ook een elftal staan dat speelt om te winnen, ook al staat er in principe niets meer op het spel.’’

AZ verzekerde zich zondag van de vierde plaats in de eredivisie. Voor Van den Brom wordt de uitwedstrijd tegen Excelsior zijn laatste duel als trainer van AZ.

Meer nieuws uit AZ

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons