Premium

Vrouwen Kennemers doen nog mee om de titel: ’Trots op wat we bereikt hebben dit seizoen’

Vrouwen Kennemers doen nog mee om de titel: ’Trots op wat we bereikt hebben dit seizoen’
Michelle van der Heiden van De Kennemers in duel met een verdedigster van Alcmaria Victrix.
© Foto Ron Pichel
Beverwijk

De vrouwen van De Kennemers doet tot hun eigen verrassing nog mee om de titel in de tweede klasse E. Na een 5-1 overwinning op Alcmaria Victrix is koploper Winkel de volgende tegenstander. „We willen het ze zeker moeilijk gaan maken, het is altijd een hele manse ploeg”, vertelt speelster Michelle van der Heiden.

Winkel heeft met nog twee wedstrijden te gaan vier punten voorsprong op De Kennemers. „Ze kunnen dus dit weekend al kampioen worden. Het veld van Winkel is eigenlijk meer een knollentuin, dus daarop voetballen is moeilijk, maar we gaan proberen het feestje te verstieren.”

De Kennemers ging lang aan de leiding, maar de vrouwen lieten te veel punten liggen om de favoriet voor de titel te blijven. Winkel liep een paar wedstrijden achter en haalde de Beverwijkse vrouwen onlangs in. „Vooral de wedstrijd tegen DWOW hadden we moeten winnen. Maar we moeten sowieso trots zijn op wat we bereikt hebben dit seizoen. Eigenlijk is het een bijeengeraapt zootje. Het was nog maar de vraag of we een elftal hadden voor dit jaar, omdat speelsters stopten, zwanger werden of zwaar geblesseerd raakten, maar met kunst en vliegwerk is het gelukt.”

Tegen Alcmaria Victrix, dat laatste staat, ging het zondag in ieder geval crescendo. Marit van der Meij scoorde drie keer, Nina Roskam en Van der Heiden elk een keer. ,,Vanaf de eerste minuut waren we de bovenliggende partij.’’

Of Kennemers zondag 1 vrouwen volgend seizoen nog bestaat, is ook nog niet zeker. „Verschillende meiden zullen na dit seizoen stoppen. We hebben met goede speelsters van andere clubs gepraat, als die allemaal komen, dan kunnen we voor de titel spelen, maar als ze niet de transfer maken wordt het moeilijk om nog een elftal op de been te krijgen. Maar dan zouden we altijd nog kunnen fuseren met zaterdag 1.”

Nacompetitie

Met die ontwikkelingen in haar achterhoofd, lijkt het Van der Heiden ook geen goed idee om te promoveren naar de eerste klasse. „Sowieso moet je dan erg ver reizen en het niveauverschil is ook wel groot.” Maar sportief wil ze natuurlijk het hoogste bereiken. „Ik kan er best vrede mee hebben als Winkel uiteindelijk kampioen wordt, maar als we tweede worden in de competitie, spelen we nacompetitie.”

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen