Plannen voor grotere AH in Nibbixwoud

Plannen voor grotere AH in Nibbixwoud
Theo van Alderen uit Midwoud pakt een winkelkarretje voor zijn bezoek aan de AH aan het Ganker.
© Foto Holland Media Combinatie
Nibbixwoud

De kans is groot dat de supermarkt van de gebroeders Hulst in Nibbixwoud gaat verhuizen. Aan de overkant van het Ganker is een plek waar de bescheiden Albert Heijn de vleugels kan uitslaan.

Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren, staat volgens Jan Hulst nu nog niet vast. De onderneming moet nog aan de slag met de landelijke keten Ahold. ,,Daarnaast willen we onze gedachten eerst eens voorleggen aan de buurt”, zegt Hulst.

De familie Hulst heeft al vanaf 1973 en supermarkt in het dorp. Eerst was dat de 4=6, tien jaar later werd de formule van Albert Heijn omarmd. En met succes: de vestiging is al eens bekroond tot de beste ’kleine AH’ in het land, waarmee een Gouden Heijn werd binnen gesleept.

Verplaatsing

Burgemeester en wethouders van de gemeente Medemblik zullen een nieuwe, grotere vestiging aan de overkant van de weg zeker niet tegenhouden. De verplaatsing van de super kan zelfs op medewerking van de gemeente rekenen.

Het idee dat een dorp als Nibbixwoud straks een AH heeft die niet alleen meer ruimte heeft, maar ook een groter assortiment kan voeren, staat het college erg aan. Daarnaast is het voortbestaan van een dergelijke voorziening - een toekomstvaste supermarkt - van groot belang voor de leefbaarheid in het dorp.

Vast staat dat op de huidige plek geen ruimte is om de super nog verder te laten groeien. Dat zou alleen ten koste gaan van de parkeerplekken. Op dit moment is aan de overkant van de weg al een parkeerstrook ingericht, waar eerst de oude basisschool stond.

Tegelijkertijd is er ook bij de gemeente het besef dat de vernieuwing niet mogelijk is zonder dat er op de plek van de huidige AH een ontwikkeling kan komen. In de eerste plannen gaat men uit van voldoende plek voor vijf vrijstaande huizen. Voor de gemeente is ook dat bespreekbaar.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons