Omwonenden Museumplein hopen op rustig feest

© VI Images
AMSTERDAM

Omwonenden van het Museumplein hebben goede hoop dat de huldiging van Ajax ditmaal zonder al te veel overlast verloopt. Overleg met de gemeente Amsterdam heeft opgeleverd dat er van een aantal zaken uit het verleden is geleerd en dingen zijn aangepast. Zo komen er meer poortjes en is de huldiging om 16.00 uur en niet meer 's avonds.

,,We rekenen op een goede afloop, maar het feest in het centrum kost elke keer ontzettend veel geld. Misschien moet de gemeente toch maar investeren in het ArenA-terrein om dat veel gezelliger en geschikter te maken voor een huldiging", zegt voorzitter Jan Schrijver van de Vereniging Buurtbelang Museumplein.

In 2011 liep de huldiging van Ajax op het Museumplein uit de hand door de enorme toestroom aan mensen van wie velen onder invloed van drank en drugs. Er werden vernielingen aangericht aan het Stedelijk Museum en het Van Goghmuseum aan het plein. Dat leidde ertoe dat allerlei grote festiviteiten werden verplaatst naar een terrein bij de ArenA.

Schrijver zegt ,,ook wel weer" te begrijpen dat een feest buiten op het terrein van de Johan Cruijff ArenA ,,helemaal niet zo heel gezellig" is. ,,Maar misschien kan de gemeente ervoor zorgen dat het daar wel veel aantrekkelijker wordt voor een huldiging."

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen