Zwaluwen’30 boekt degelijke overwinning op bezoek bij CSW

Zwaluwen’30 boekt degelijke overwinning op bezoek bij CSW
Wilnis

Bij CSW had Zwaluwen’30 trainer Ron van der Gracht een lastige middag verwacht. De coach rekende op een fysieke opponent die de duels niet zou schuwen en had verwacht dat zijn elftal het daar lastig mee zou krijgen. Toegegeven, in de tweede helft zag Van der Gracht de gastheren fysiek er steeds harder in gaan, maar voetballend kwamen de bezoekers nooit in de problemen: 0-2.

,,Het ging makkelijker dan van tevoren gedacht. We voetbalden ons makkelijk onder het fysieke spel van CSW uit dankzij onze technische voetballers”, blikte de trainer terug.

Na een aantal kansen was het uiteindelijk Joep Rive die de ban brak voor de roodzwarten.

CSW moest erdoor in de achtervolging. Deze werd ook ingezet, maar niet op een voetballende wijze, zo zag Van der Gracht. ,,Ze werden echt hard na de rust. Door de vele overtredingen werden wij geirriteerd en kregen wij uiteindelijk zelfs meer gele kaarten dan zij.”

Het werd Jelle Huitema zelfs fataal want hij kreeg een tweede gele voorgeschoteld. Maar ook toen bleek dat Zwaluwen’30 voetballend meer in huis had dan de bezoekers, en dat werd ook nog in de score uitgedrukt. ,,Na een goede actie van Mukhtar scoorde Jan Jaap Schaper en toen was het beslist. We waren met name voetballend zoveel beter dan zij dat het niet anders kon dan dat wij deze wedstrijd zouden winnen”, aldus Van der Gracht, die met name lovende woorden had voor zijn doelman Tim Elmers.

,,Hij hoefde niet zo vaak in actie te komen, maar nam coachend de rol van de geblesseerde Ivo Rottiné moeiteloos over en zette de defensie uitstekend neer.”

CSW-Zwaluwen’30 0-2.

41. Rive 0-1, 83. Schaper 0-2.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons