Hollandia hard onderuit tegen Hoogland door slechte eerste helft

Amersfoort

Door misschien wel de slechtste eerste helft van het seizoen heeft Hollandia zondag een dikke nederlaag geleden. Op bezoek bij Hoogland ging de formatie van trainer Charles van Altena met 5-2 onderuit.

,,In de eerste helft was het ver onder maat en kwamen we met 3-0 achter te staan”, vertelde de trainer na afloop van het duel. ,,We hadden vijf minuten voor de rust op 3-1 kunnen komen omdat Pieter Mulder een goede kans kreeg. Jammer genoeg leverde het geen doelpunt op. Ander heb je iets om in de tweede helft voor te strijden.”

De trainer vertelde zijn mannen in de pauze dat er na rust echt iets moest veranderen om er nog enigszins iets van te maken. ,,En dat leek te lukken toen Hassan Aanzi na zes minuten de 3-1 maakte. Toen wilden we natuurlijk doorpakken, maar kregen we een flinke tik toen Hoogland 4-1 maakte. We hebben het onszelf ontzettend lastig gemaakt en ik heb geen idee hoe dat kan. Misschien zijn we te ontspannen omdat we al veilig zijn.”

Hollandia kwam in het vervolg van de wedstrijd in Amersfoort nog wel op 4-2 door een doelpunt van Sven Deen. In blessuretijd was het laatste woord echter toch aan Hoogland.

Volgende week treft Hollandia SDO in Hoorn. Over teveel ontspanning of te weinig inzet tijdens dat duel maakt Van Altena zich geen zorgen. ,,In de strijd om het kampioenschap willen wij het SDO graag nog even lastig maken. En bovendien zijn we allemaal liefhebbers en willen we het seizoen goed afsluiten”, aldus de coach.

Hoogland-Hollandia 5-2.

Doelpunten Hollandia: Aanzi, Deen.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen