Met veteraan René Buur in het doel buigt HSV in slotfase voor Den Helder

Met veteraan René Buur in het doel buigt HSV in slotfase voor Den Helder
Jermaine Bregita klaar om uit te halen. De spits van Den Helder legde met twee treffers weer veel gewicht in de schaal.
© Foto Peter van Aalst
Heiloo

Meer dan 500 wedstrijden had hij voor HSV gespeeld, maar lang geleden besloot de 52-jarige René Buur een punt achter zijn carrière in het eerste elftal te zetten.

Natuurlijk speelt hij nog in de veteranen, maar ook hij was verrast toen trainer Edwin Veenstra een beroep op deze routinier deed of hij nog een keer onder de lat wilde plaats nemen. ,,Indy Klamer was geblesseerd en ik wilde geen beroep op onze tweede keeper doen, omdat het tweede elftal ook een belangrijke wedstrijd speelde”, aldus Veenstra. ,,Dat wij hebben verloren lag zeker niet aan René.”

Hoewel voor de ploeg uit Heiloo niets meer op het spel stond, waren de spelers toch erop gebrand een goed resultaat tegen Den Helder neer te zetten.

,,Het was een gelijk opgaande wedstrijd, waarin defensief geklungel doelpunten opleverden”, aldus Veenstra. ,,Toch hadden wij meer uit deze wedstrijd moeten halen. Wij hebben de kansen er in ieder geval voor gehad.”

Den Helder - HSV 3-2 (1-0). David Albert 1-0, Jermaine Bregita 2-0, Jelle Stam 2-1, Rick Houtenbos 2-2, Jermaine Bregita 3-2.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons