Premium

Purmersteijn verzuimt kansen af te maken en blijft in balans met Silvolde

Purmersteijn verzuimt kansen af te maken en blijft in balans met Silvolde
Martijn van Oers snelt langs de Silvolde-defensie, maar komt niet tot een schot.
© Foto Erik Rietman
Hoofdklasse A

Wel kansen, maar niet genoeg scoren. Het is dit seizoen een beetje het verhaal van Purmersteijn. De ploeg van trainer Martin van Ophuizen legt goed spel op de mat, creëert veel kansen, maar verzuimt te vaak om de trekker over te halen. Dit speelde de hoofdklasser zondag ook weer parten bij het 1-1 gelijkspel tegen Silvolde.

„Het was een wedstrijd met twee gezichten”, analyseerde Van Ophuizen. „We hadden de controle, maar bleven toch moeite houden met het volle middenveld van Silvolde. Op een gegeven moment viel uit het niets de 0-1 en de manier waarop is typisch voor ons seizoen.”

Na zeventien minuten meldde Silvolde-speler Jorik te Kaat zich op de rechterflank. Met een voorzet probeerde hij een medespeler in het strafschopgebied van Purmersteijn te vinden, maar zijn bal waaide in de verre hoek langs doelman Richard de Groot.

De thuisploeg kreeg enkele minuten later via Dyllandro Panka de kans op de gelijkmaker. De buitenspeler ging vrij op doel af, maar schoot recht op de keeper af. Niet veel later was Martijn van Oers nog tweemaal gevaarlijk, maar ook hij kon een achterstand met rust niet voorkomen.

Op de schoen

Na een uur viel dan toch de 1-1. Boyd Mak werd met een heerlijke steekpass vrij voor doel gezet. De opgekomen linksback toonde zich niet zelfzuchtig en legde de bal af op Panka, die bij de tweede paal simpel binnen tikte. In blessuretijd kregen de Purmerenders zelfs nog een enorme kans op meer. Daniël Schermer brak door de defensie en had de winnende op zijn schoen, maar schoot net voorlangs.

Van Ophuizen baalde na afloop logischerwijs dat zijn ploeg slechts een punt pakte. „We speelden in de tweede helft erg sterk, maar lieten weer te veel kansen liggen. Wel is het een compliment waard dat wij in staat zijn om zo tegen Silvolde te spelen. Die ploeg is bezig aan een sterke tweede seizoenshelft en heeft nog weinig steken laten vallen.”

Complimenten

Purmersteijn heeft zich nog steeds niet helemaal veilig gespeeld in de hoofdklasse. Met nog twee wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op de ’gevarenzone’ vier punten. Hoewel de resultaten wat minder zijn, spreekt Van Ophuizen van een leerzaam seizoen. „We krijgen veel complimenten voor onze speelstijl en tonen aan dat wij hiermee dit niveau aan kunnen. We leggen uitstekend voetbal op de mat en zijn vaak bovenliggend. alleen belonen we onszelf steeds te weinig. Zo hebben we elf keer gelijk gespeeld en een paar daarvan hadden we zeker moeten winnen. Wel hebben we grote stappen gezet in onze mentale weerbaarheid. Volgend seizoen hebben de jongens ook weer een jaar extra ervaring opgedaan, dus ik ben heel benieuwd wat het gaat brengen.”

Purmersteijn: De Groot, Fecunda, Burleson, Mol, Mak, Aarsman, Doorson (85. Sibilo), Orij, Panka, Schermer, Van Oers.

Silvolde: Ten Vaarwerk, Ebbers, Olthuis, Van Aken, Te Kaat, Gebbinck, I. Krosse, Tempels, Bouwman, J. Krosse, Römer (63. Meijer).

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen