BCS Warmenhuizen stoomt door naar nationale finale kaderteams biljart

BCS Warmenhuizen stoomt door naar nationale finale kaderteams biljart
Warmenhuizen

Het kaderteam van BCS uit Warmenhuizen heeft zich geplaatst voor de nationale teamfinale biljarten op 25 en 26 mei in Rump. Pieter van der Geest haalde op de tweede dag van de halve eindstrijd na ruime achterstand het beslissende punt binnen.

De halve finale werd gespeeld met vier teams die allemaal een keer tegen elkaar uitkwamen. Het aantal partijpunten bepaalde de eindstand. Bij een gelijke stand zou eventueel nog worden gekeken naar het percentage caramboles.

BCS sloot de eerste dag evenals BC Maarland met acht punten uit zes partijen. Rob Kok begon met een zege in elf beurten, Joop Roelands had daarna een beurt meer nodig om BCS aan het vierde punt te helpen.

Pieter van der Geest maakte het in zijn negende beurt uit met een dikke serie van 85. Daar stond een nederlaag van kopman Kees Klijbroek tegenover. Ook Rob Kok moest zijn tweede partij in negen beurten afgeven. Joop Roelands bracht het tussen totaal in twaalf beurten op acht.

De tweede dag maakte Van der Geest zijn eerste partij uit met een serie van 62 en zag zijn tegenstander in de nabeurt missen.

Klijbroek bracht andermaal spanning op tafel. En hoewel de Tuitjenhorner goed terug wist te komen van een achterstand verloor hij in dertien beurten. Na winst voor Kok en een nederlaag van Roelands kwam het op Klijbroek en Van der Geest, de nummers één en twee van BCS, aan.

De kopman vocht voor wat hij waard was tegen een ereklasser maar moest zich na elf beurten toch gewonnen geven. Van der Geest liet zich vervolgens door niets en niemand nog van de wijs brengen.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons