Premium

Zuidvogels verzuimt te winnen van BOL en zakt onder de streep

Zuidvogels verzuimt te winnen van BOL en zakt onder de streep
Onder grote druk geeft Zuidvogels-speler Huib van Einsbergen de bal af aan teamgenoot Richard Gooijer.
© Foto Studio Kastermans/Leon Dakkus
Eerste klasse zaterdag

Het nagerecht waarin niemand trek heeft, de nacompetitie om degradatie naar de tweede klasse te ontlopen, het blijft nadrukkelijk een schrikbeeld voor de voetballers van Zuidvogels. De ploeg van coach Juan Fernandez Coto verloor onnodig twee dure punten zaterdagmiddag, door het doelpuntloze gelijkspel tegen BOL.

Door dat resultaat zakte Zuidvogels naar een plekje onder de streep, met twee ronden voor de boeg. De rood-groenen spelen nog uit tegen het al gedegradeerde Victoria en op eigen veld tegen concurrent Aalsmeer. Wint Zuidvogels beide partijen, dan voetbalt het volgend seizoen gewoon weer in de eerste klasse.

Te laat

De Huizers hadden het zichzelf een stuk eenvoudiger kunnen maken door te winnen op De Wolfskamer. Kansen waren er genoeg om de tegenstander uit Broek op Langedijk te verslaan, maar het finale schot bleef uit, zoals wel vaker deze jaargang. „Deze partij hadden we inderdaad moeten winnen”, besefte Coto. „Drie, vier levensgrote kansen, daarvan moet er minimaal eentje in.’’

Bij Coto was er niet alleen ergernis over de gemiste kansen. Hoofdschuddend vertelde hij dat hij middenvelder Gregory Schaken niet kon opstellen omdat die met vakantie was. En Emanuel Davies kwam dit weekeinde te laat en moest dat bekopen met een plek op de bank gedurende bijna de hele wedstrijd. Pech was dat doelman Frank Mol met griep op bed lag en dat aanvaller Wouter van den Berg er niet bij kon zijn vanwege een begrafenis.

Haastig

Hoewel Coto zodoende moest schuiven met zijn spelers, had dat geen nadelig effect op de formatie. Zuidvogels was negentig minuten veel beter dan BOL en er waren diverse mogelijkheden om dat in cijfers uit te drukken. Voor rust was er een schietkans voor Steve Promes (redding BOL-doelman Xander Snoek) en kwam ook Hidde van Erkel vrij. Na twee fraaie sleepbewegingen had hij voor zijn eigen kans moeten gaan, maar besloot hij de bal breed te leggen. Dat leverde niets op.

De mogelijkheden in de tweede helft waren veel groter. Eerst miste Ricardo Tat een behoorlijke kans. In vrijstaande positie besefte de aanvoerder van Zuidvogels kennelijk niet hoeveel tijd hij had en zijn haastige poging miste richting.

De beste kans was voor aanvaller Pieter Koopman. Hij leek samen met Van Erkel alleen af te gaan op doelman Snoek, maar Van Erkel stopte plots met lopen waardoor Koopman niet de mogelijkheid kreeg om de bal eenvoudig breed te leggen. Weer kon Snoek redden, wat hij later nog herhaalde bij een nieuwe kans voor Koopman.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen