Beemster zakt naar de laatste positie na verlies met zeven doelpunten

Beemster zakt naar de laatste positie na verlies met zeven doelpunten
Haarlem

Het gebrek aan mentale weerbaarheid heeft Beemster zondag genekt tegen concurrent Schoten. De ploeg van trainer André Teuling zocht met een 1-2 voorsprong de kleedkamers op, maar kreeg kort na rust tegenslagen te verwerken en verloor uiteindelijk met liefst 7-2.

De Beemsterlingen werden in Haarlem al na twee minuten op achterstand gezet, maar herstelden zich goed. Via Frank Pieters kwam de ploeg weer gelijk, waarna Julian Schaap een zelf verdiende strafschop verzilverde: 1-2.

De thuisploeg boog de wedstrijd kort na rust echter weer volledig om met twee snelle doelpunten. Het was een mentale dreun die Beemster niet te boven kwam.

„Er was eigenlijk nog niet eens zo veel aan de hand”, zag Teuling. „Het stond 3-2 en er was nog meer dan genoeg tijd om iets terug te doen. Het was een vergelijkbare situatie als in de eerste helft toen we ook een snelle tegentreffer kregen. Alleen gingen er bij te veel spelers de koppen al hangen, waardoor dit niet meer lukte.”

Binnen de kortste keren keek Beemster tegen een onoverbrugbare achterstand aan. Die zou uiteindelijk oplopen naar 7-2.

De mentale kwetsbaarheid is bij Beemster een terugkerend probleem. Teuling: „Het gebeurt te vaak dat jongens niet thuis geven na een tegenslag. Dit is een groot probleem voor een ploeg als die van ons, een team dat het vooral van de teamspirit moet hebben. Op een niveau als de tweede klasse, wat voor een club als Beemster al best pittig is, kom je daar niet mee weg.”

Door de nederlaag zakte Beemster naar de laatste plaats. Schoten, dat voor de wedstrijd de drager van de rode lantaarn was, staat nu gelijk in punten met Beemster. De Haarlemmers hebben echter een veel beter doelsaldo.

Schoten-Beemster 7-2

2. Schoten 1-0, 14. Pieters 1-1, 35. Schaap 1-2 (pen.), 48. Schoten 2-2, 55. Schoten 3-2, 58. Schoten 4-2, 61. Schoten 5-2, 76. Schoten 6-2, 85. Schoten 7-2.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons