Premium

SDO heeft ondanks nederlaag nog zicht op een prijs

SDO heeft ondanks nederlaag nog zicht op een prijs
Niels Irik wekt de indruk onreglementair afgestopt te worden door zijn tegenstander.
© Foto Studio Kastermans/Leon Dakkus
Eerste klasse zondag

SDO heeft in de beslissende fase van de competitie de wind niet in de zeilen. Tegen MSC-Amslod waren de Bussumers vijfenveertig minuten lang aan het drukken, zoekend naar een gelijkmaker die niet viel: 1-2.

In de gelijkopgaande eerste helft kregen beide ploegen wat mogelijkheden, maar het waren uiteindelijk de bezoekers die als eerste doel troffen. Twee keer zelfs. Nadat Joost Heerschop met een uithaal in de kruising de aansluitingstreffer verzorgde, gingen de aanwezigen op sportpark De Kuil er eens goed voor zitten. Het werd uiteindelijk niets voor SDO ondanks dat de formatie heer en meester was en kansen kreeg via Heerschop, Theo Visser en Micha Fokker. De aanvoerder raakte de paal nog en was dichtbij een ’Wim Kieft-achtig’ doelpunt, door een schot met zijn hoofd van richting te veranderen. „Een ongelukkige middag”, concludeerde trainer Koen Janssen. „Ik kan de jongens niks verwijten, want ze hebben er alles aan gedaan. We zitten nu gewoon in een mindere fase waarbij het net niet goed valt. In de eerste seizoenshelft zat het een aantal keer wel mee, zoals tegen Hoogeveen waar we in de blessuretijd de winnende maakten. Nu moeten we dit ook accepteren.”

Realisme voert bij Janssen de boventoon. „Voor de buitenwacht zijn wij een van de titelkandidaten. Als je naar de ranglijst kijkt, klopt dat ook wel, maar wij zijn maar SDO. Een bescheiden vereniging die dit seizoen boven zijn stand leeft.”

De Amersfoortse hoofdcoach miste tegen MSC topscorer Jesse van Huisstede en rechtsback Rowell van der Meer vanwege een schorsing. Dat zorgde in de beginfase voor wat onwennige momenten. „Dat is ook inherent aan SDO. We spelen het hele seizoen met vrijwel dezelfde spelers en daarachter is het wat dun. Een combinatie van factoren was ons gewoon te machtig deze middag.”

Ondanks dat SDO twee nederlagen op rij leed in de hoofdklasse, heeft men nog wel zicht en kans op een prijs. „Als wij twee keer winnen, spelen wij gewoon nacompetitie. Dat is voor ons al een prijs op zich. Natuurlijk wil je als sportman ook meer, maar wij moeten wel reëel zijn. Wat hebben wij in de derde divisie te zoeken?”, vraagt Janssen zich af. „We hebben een heel mooi en goed seizoen met elkaar en willen het natuurlijk op een goede manier afsluiten. We spelen nog steeds om een prijs en als sportman streef je altijd het hoogst haalbare na, maar ik draai liever een leuk seizoen in de hoofdklasse dan een zwaar en moeilijk seizoen in de derde divisie.”

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen