Ruud Gullit ziet Gullit jr. bij AZ zijn eerste contract tekenen

Ruud Gullit ziet Gullit jr. bij AZ zijn eerste contract tekenen
Maxim Gullit met zijn vader Ruud.
© Foto Ed van de Pol
Alkmaar

In het bijzijn van zijn vader Ruud heeft Maxim Gullit vrijdag zijn eerste contract bij AZ getekend. De 17-jarige Gullit jr., die later deze maand 18 wordt, tekende een verbintenis tot 2022. Onlangs maakte hij bij Jong AZ zijn debuut in het betaalde voetbal.

Ook voor vader Ruud was het een bijzondere dag. ’Best wel emotioneel’, zegt hij op de website van AZ. ’Ik ben heel erg trots op hem. Maxim is van ver gekomen. Hij is nu 1 meter 91 en heeft drie jaar lang last gehad van groeipijnen. Hij heeft ongelooflijke stappen gemaakt bij AZ. Het is snel gegaan, sneller dan ik verwacht had. Maar ik zeg ook tegen hem: je bent er nog lang niet.’

Maxim Gullit, een linksbenige verdediger, kwam twee jaar geleden van amateurclub AFC naar AZ. Hij heeft er geen last van dat zijn vader een voormalig wereldvoetballer van het jaar is. „Mensen gaan vergelijken, je bent natuurlijk ’de zoon van’. Dat maakt me niet uit. Ik ben het gewend, dat gebeurt mijn hele leven al. Ik ben wie ik ben en ik ga mijn eigen carrière maken”, zei hij onlangs in deze krant.

Meer nieuws uit AZ

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons